ΑΘΗΝΑ
08:45
|
25.04.2024
Σάλο προκαλούν στη Βρετανία οι συστάσεις της εταιρίας ηλεκτρισμού Evo Energy προς τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το πανάκριβο ρεύμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τι μπορείτε να κάνετε για να μην πάθετε ηλεκτροπληξία από το λογαριασμό ρεύματος; Πριν λίγες μέρες, η εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας Ovo Energy που είναι μία από τις μεγαλύτερες στο Ηνωμένο Βασίλειο νόμιζε πως βρήκε την λύση κάνοντας μία πρόχειρη λίστα δέκα δήθεν ευφάνταστων τρόπων για εξοικονόμηση ρεύματος.

Μερικοί από αυτούς; Χαϊδέψτε περισσότερο τα ζώα σας, πιείτε ζεστό τσάι, κάντε κανένα ζεστό χυλό, φάτε τζίντζερ αλλά όχι τσίλι «γιατί θα σας κάνει να ιδρώσετε», ή βάλτε τα παιδιά σας να κάνουν χούλα χουπ και γυμναστικές ασκήσεις μέσα στο σπίτι για να νιώσουν καλύτερα.

Οι ευφυείς μαρκετίστες της Ovo Energy δεν σκέφθηκαν βεβαίως κάτι πιο πρακτικό όπως π.χ. το ενδεχόμενο να μειώσει η εταιρία τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά που από το τέλος του 2021 παθαίνουν ηλεκτροσόκ κάθε φορά που φθάνει στα χέρια τους ο λογαριασμός.

Οι Βρετανοί ωστόσο δεν εκτίμησαν ούτε την «φαντασία», ούτε την «ευρηματικότητα» της εταιρίας σε μία ήδη βεβαρυμένη (λόγω πανδημίας) περίοδο…

Αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που φούντωσαν ακόμη περισσότερο όταν είδαν το σχετικό ρεπορτάζ από τους Financial Times, με βασικό υλικό το μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που έστειλε πρόσφατα στους καταναλωτές η εταιρία.

Εικόνα

Κάποιοι άλλοι, πάντως, βρήκαν μία νέα αφορμή για χιούμορ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης…

Ακριβότεροι λογαριασμοί κατά…50%

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι Βρετανοί καταναλωτές φέτος νιώθουν στις τσέπες τους τη μεγαλύτερη οικονομική πίεση που είχαν να δουν από την οικονομική κρίση του 2008-2009 καθώς τον Απρίλιο οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται τον Απρίλη να αυξηθούν κατά…50% και με επιπρόσθετο κόστος 700 έως 2.000 στερλίνες το χρόνο ανά νοικοκυριό.

Ο Ντάρεν Τζόουνς, βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος και προεδρεύων της επιτροπής επιχειρήσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, κάλεσε την Ovo Energy να ζητήσει συγνώμη για τα «αναίσθητα σχόλια και συστάσεις» περί τρόπων θέρμανσης των νοικοκυριών.

«Το να σου λένε να βάλεις μία μπλούζα παραπάνω αντί να ανοίξεις το καλοριφέρ επειδή δεν μπορείς να πληρώσεις το λογαριασμό σε μία δύσκολη περίοδο για πολλές οικογένειες είναι απλώς προσβλητικό» δήλωσε ο Τζόουνς, διστάζοντας ωστόσο να προτείνει στην εταιρία να μειώσει έστω  και λίγο τα κέρδη της για να ευνοήσει τα νοικοκυριά, που έχουν ήδη ζεματιστεί για τα καλά.

Η «συγνώμη» που αναγκάστηκε να ζητήσει σήμερα η Evo Energy ήρθε πολύ αργά και ήταν πολύ λίγη για να διασκεδάσει τις αλγεινές αντιδράσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα