ΑΘΗΝΑ
00:47
|
20.04.2024
Πρόκειται για μια «αναγκαστική» κίνηση, εξαιτίας των πολύ σοβαρών ελλείψεων προσωπικού και τον συντριπτικό φόρτο των περιστατικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις ΗΠΑ αυξάνονται όλο και περισσότερο οι περιπτώσεις νοσοκομείων όπου οι αρχές επιτρέπουν σε νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό αλλά έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα να παραμείνουν στην εργασία τους και να συνεχίσουν να περιθάλπτουν ασθενείς.

Πρόκειται για μια «αναγκαστική» κίνηση, εξαιτίας των πολύ σοβαρών ελλείψεων προσωπικού και τον συντριπτικό φόρτο των περιστατικών που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον.

Την Κυριακή, οι υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν το ότι τα μέλη του νοσοκομειακού προσωπικού που είναι θετικά αλλά χωρίς συμπτώματα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται. Ορισμένα νοσοκομεία στο Ρόουντ Άιλαντ και στην Αριζόνα έχουν επίσης πει στους υπαλλήλους ότι μπορούν να παραμείνουν στη δουλειά εάν είναι ασυμπτωματικοί ή απλώς έχουν ήπια συμπτώματα.

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει μια έκρηξη πάνω από 700.000 κρουσμάτων την ημέρα στις ΗΠΑ κατά μέσο όρο, υπερβαίνοντας το ρεκόρ μετάδοσης που είχε σημειωθεί πριν από ένα χρόνο. Ο αριθμός των Αμερικανών νοσηλευομένων με τον ιό ανέρχεται σε περίπου 110.000, λίγο λιγότερο από το ανώτατο όριο των 124.000 τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι περισσότερες δομές υγείας όχι μόνο έχουν κατακλυστεί από κρούσματα, αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας του πλήθους των εργαζομένων τους που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.

Τον περασμένο μήνα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που δεν έχουν συμπτώματα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από επτά ημέρες με αρνητικό τεστ, αλλά ότι ο χρόνος απομόνωσης μπορεί να μειωθεί περαιτέρω εάν υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού.

Στο Φοίνιξ, η Dignity Health, μια από τις σημαντικότερες εταιρείες διαχείρισης νοσοκομειακών μονάδων, έστειλε ένα σημείωμα στα μέλη του προσωπικού λέγοντας ότι όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό και αισθάνονται αρκετά καλά για να εργαστούν, μπορούν να ζητήσουν άδεια από τους διευθυντές τους για να επιστρέψουν στη φροντίδα των ασθενών. Τα νοσοκομεία Dignity Health στην Καλιφόρνια δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, αλλά ανακοίνωσαν ότι πιθανότατα θα χρειαστεί να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια δήλωσε πως η νέα πολιτική προήλθε ως αναγκαστική αντίδραση στις «κρίσιμες ελλείψεις προσωπικού». Επιπλέον, ζήτησε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να κάνουν κάθε προσπάθεια για να καλύψουν τα κενά μεταφέροντας υπαλλήλους από εξωτερικές υπηρεσίες στελέχωσης.

Επίσης, οι μολυσμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν εξαιρετικά προστατευτικές μάσκες N95 και θα πρέπει να τους ανατεθεί αποκλειστικά η θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Νωρίτερα αυτό το μήνα στο Ρόουντ Άιλαντ, ένα κρατικό ψυχιατρείο και ένα κέντρο αποκατάστασης επέτρεψαν σε μέλη του προσωπικό τους που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 αλλά ήταν ασυμπτωματικά να εργαστούν.

Στο νοσοκομείο Jackson Memorial Hospital του Μαϊάμι, ο επικεφαλής ιατρός Δρ. Χάνι Ατάλα είπε ότι δεν βρίσκονται ακόμη στο οριακό σημείο και ότι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί θα μένουν μακριά για πέντε ημέρες. «Πρέπει ακόμα να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να αποτρέψουμε την εξάπλωση στο νοσοκομείο», είπε.

Ο Kevin Cho Tipton, νοσηλευτής στο Jackson Memorial, δήλωσε ότι κατανοεί την ανάγκη να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι μετά από πέντε ημέρες απομόνωσης. Ωστόσο, ανησυχεί για τον πιθανό κίνδυνο, ειδικά για ασθενείς με υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης, όπως αυτοί που λαμβάνουν μοσχεύματα.

ΠΗΓΗ: Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα