ΑΘΗΝΑ
03:32
|
27.04.2024
Σημειώθηκε νωρίς το πρωί με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Πέγειας. Ακολούθησε σειρά μετασεισμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Κύπρο με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Πέγειας.

Αρχικά το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Ιανουαρίου και τοπική ώρα 03:07 καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 57 χιλιόμετρα ανοικτά της Πέγειας στην Πάφο και εστιακό βάθος 51 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου ανακοίνωσε ότι σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03:08 και είχε μέγεθος 6,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

«Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός/αντιληπτός σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τις 05:30 έχει σημειωθεί σειρά μη-αισθητών μετασεισμών, με μέγιστο μέγεθος 3.1 στην κλίμακα Ρίχτερ», αναφέρει η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Σημειώνεται ότι ο σημερινός σεισμός είναι ο δεύτερος που σημειώθηκε φέτος. Προηγήθηκε σεισμός μεγέθους5,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ την περασμένη Τετάρτη, (05/01/2022), ο οποίος είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 160 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 80 χιλιόμετρα.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα