ΑΘΗΝΑ
03:28
|
03.05.2024
Διορίστηκε νέος πρωθυπουργός ο επί δεκαετίες κρατικός λειτουργός Αλιχάν Σμαΐλοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ειρηνευτικά στρατεύματα του υπό ρωσική ηγεσία Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) θα αρχίσουν να αποσύρονται από το Καζακστάν εντός των επόμενων δύο ημερών και θα έχουν ολοκληρώσει την αποχώρησή τους εντός 10 ημερών, αφού εκτέλεσαν την αποστολή της «ομαλοποίησης της κατάστασης» στη χώρα της κεντρικής Ασίας, τόνισε ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ σήμερα Τρίτη.

Μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας, ο Τοκάγεφ ανακοίνωσε τον διορισμό του επί δεκαετίες κρατικού λειτουργού Αλιχάν Σμαΐλοφ ως πρωθυπουργού του Καζακστάν, ενώ μίλησε για την ανάγκη μείωσης του χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη χώρα, για αύξηση της φορολογίας στον εξορυκτικό κλάδο και βελτίωση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών.

Εντωμεταξύ, συνεχίζεται το μεγάλο κύμα συλλήψεων στη χώρα, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούν οι δυνάμεις ασφαλείας. Έως σήμερα έχουν συλληθεί 9.900 άτομα.

Ο  πρόεδρος  Τοκάγεφ υποστήριξε χθες Δευτέρα ότι τζιχαντιστές από γειτονικές χώρες και από το Αφγανιστάν, καθώς και από τη Μέση Ανατολή, ενεπλάκησαν στις ταραχές.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα