ΑΘΗΝΑ
01:52
|
17.04.2024
Βαδίζουμε στα ίδια μονοπάτια γιατί οι καταλήψεις είναι τα σπίτια του αγώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την εύρεση νέου χώρου για να στεγαστούν οι ανάγκες ενός κομματιού των φοιτητών και της νεολαίας της πόλης, απάντησε η ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Ο νέος χώρος τον οποίο οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα ήδη διαμορφώνουν έτσι ώστε να μπορεί να στεγάσει κοινωνικές, πολιτιστικές και πολικές εκδηλώσεις και δρώμενα βρίσκεται στο κτίριο του Χημικού του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι το «Στέκι στο Βιολογικό», χώρος που τελούσε υπό κατάληψη για 34 συνεχή χρόνια, εκκενώθηκε αιφνιδιαστικά από αστυνομικές δυνάμεις τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και κατεδαφίστηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

«Σήμερα 10 / 01 βρισκόμαστε ανάμεσα σε νέους τοίχους στο κτήριο πίσω από το Χημικό ΑΠΘ (παρκινγκ). Το είπαμε και θα το ξαναπούμε πως οι αγώνες μας δεν εκκενώνονται και καμία καταστολή δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να τρυπώνουμε παντού. Το Στέκι στο Βιολογικό ήταν και θα είναι κατάληψη για πάντα» αναφέρουν, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους, ενώ ανακοίνωσαν και πρόγραμμα δράσεων στον χώρο για σήμερα και αύριο.

«Παραμένουμε ότι περισσεύει από την κοινωνία της ιεραρχίας και θα συνεχίσουμε ανελλιπώς να υπερασπιζόμαστε την πολύμορφη δράση. Να αγωνιζόμαστε βρίσκοντας χώρους για τις δομές αλληλεγγύης και αντίστασης. Να ζούμε με βάση την αυτοοργάνωση και τις συντροφικές μας σχέσεις. Βαδίζουμε στα ίδια μονοπάτια γιατί οι καταλήψεις είναι τα σπίτια του αγώνα. Ως καταληψίες θα συνεχίσουμε να δίνουμε ζωή στα άδεια κτήρια ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε για πάντα καταληψίες. Καμία επίθεση από το κράτος και τους μηχανισμούς του δεν μπορεί να εκκενώσει τα όνειρα μας. Αυταπάτες τέλος, επαναφορά στην πραγματικότητα. Είμαστε εδώ και θα μας βρίσκετε πάντα απέναντί σας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα