ΑΘΗΝΑ
12:44
|
25.04.2024
Περιμένουμε κορύφωση τις επόμενες εβδομάδες με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, προέβλεψε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιπλέον 9.700 σελφ τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών είναι θετικά όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Από τα 9.700 περίπου τα χίλια αφορούν σε εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα σε μαθητές.

«Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000, σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης υποστηρίζοντας πως επειδή άνοιξαν τα σχολεία ανιχνεύθηκαν αυτά τα κρούσματα. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα χρειάζεται να μολυνθούν 50+1% των παιδιών, εντύπωση προκάλεσε ο ισχυρισμός του υπουργού πως αν δεν είχαν ανιχνευθεί, οι θετικοί στον κορονοϊό ανήλικοι θα διέσπειραν τον ιό «στην κοινότητα».

Ο Θάνος Πλέυρης εκτίμησε, επικαλούμενος και τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη, ότι αυτή την εβδομάδα και ενδεχομένως την επόμενη, ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγάλος. «Περιμένουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και μεγάλο ποσοστό θετικότητας. Αυτό πια το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Είναι τελείως διαφορετικά τα νούμερα που προκύπτουν με 1.500.000 τεστ και τελείως διαφορετικά τα νούμερα με 100.000 τεστ. Επομένως, θεωρώ ότι αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», ανέφερε ο κ. Πλέυρης. Πρόσθεσε ότι την «Όμικρον» «την αντιμετωπίζουμε διαφορετικά», διευκρινίζοντας πως ενώ με τη «Δέλτα» είχε πολύ μεγάλη αξία ο αριθμός των κρουσμάτων γιατί έδιναν νοσηλείες, με την «Όμικρον» μας ενδιαφέρουν φυσικά τα κρούσματα, στον βαθμό, όμως, που αυτά οδηγούν και σε νοσηλείες. «Αυτήν τη στιγμή η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι στις απλές κλίνες», σημείωσε.

Εντωμεταξύ, σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60 διεμήνυσε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση και ότι θα επιβληθούν από την πρώτη ημέρα τα πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Διευκρίνισε ωστόσο ότι πρώτα θα έχουν εξεταστεί οι αιτήσεις εξαίρεσης από τον εμβολιασμό και τα αιτήματα για κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50, απάντησε ότι το μείζον αυτή τη στιγμή είναι πως όλοι οι άνω των 18 από την 1η Φεβρουαρίου θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι εάν έχουν περάσει 7 μήνες από την δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη.

Για τους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας έκανε μια πρωτοφανή δήλωση λέγοντας ότι εξετάζεται να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους έναντι της Covid ασχέτως της πορείας της πανδημίας και εάν τελικά αποφασιστεί «τότε προφανέστατα όποιος επιλέξει να μην εμβολιαστεί θέτει εαυτόν εκτός συστήματος Υγείας». Δήλωση η οποία έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το Σύνταγμα και τις προβλέψεις του για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Προς το παρόν οι ανεμβολίαστοι βρίσκονται σε αναστολή έως ότου εμβολιαστούν. Οι αποφάσεις θα ληφθούν έως τις 31 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: Skai.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα