ΑΘΗΝΑ
01:14
|
10.12.2022
Περισσότερες από επτά εκατομμύρια μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν στην Ευρώπη την εβδομάδα του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της Ευρώπης είναι πιθανόν να μολυνθούν από την μετάλλαξη Όμικρον, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, προειδοποίησε σήμερα Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Όπως ανέφερε ο Δρ. Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για τη γηραιά ήπειρο, η Όμικρον «σαρώνει σαν παλιρροϊκό κύμα» από την Ανατολή έως τη Δύση, με περισσότερες από επτά εκατομμύρια μολύνσεις να έχουν επιβεβαιωθεί στις 53 Ευρωπαϊκές χώρες που παρακολουθεί ο Οργανισμός την πρώτη εβδομάδα του 2022, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν.

Όπως ανέφερε, από τις 10 Ιανουαρίου, 26 χώρες αναφέρουν ότι πάνω από το ένα τοις εκατό του πληθυσμού τους κολλάει COVID-19 κάθε εβδομάδα, με την μετάλλαξη Όμικρον να γίνεται κυρίαρχη στη δυτική Ευρώπη και να εξαπλώνεται και στα Βαλκάνια.

«Με αυτόν τον ρυθμό, το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME) προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού στην περιοχή θα μολυνθεί τις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες», συμπλήρωσε.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, καταγράφηκαν στην Ευρώπη 20.400 θάνατοι, ελαφρά λιγότεροι από τους 22.600 θανάτους της περασμένης εβδομάδας, με τον αριθμό των θανάτων να παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι τον χειμώνα του 2021, όταν κυριαρχούσε η μετάλλαξη Δέλτα.

Με πληροφορίες από Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αίρει το λοκντάουν το εργοστάσιο της Iphone στην Κίνα

Η Γαλλία παρέχει δωρεάν τα προφυλακτικά στους νέους 18-25 ετών

«Απαράδεκτη» η μη έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για τον 16χρονο

ΕΦΕΤ: Σαλμονέλα σε κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα