ΑΘΗΝΑ
21:34
|
19.05.2022
Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Μπουένος Άιρες έχουν μείνει δίχως ρεύμα και νερό με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε απόψε στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άϊρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω καύσωνα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, από τις υψηλότερες θερμοκρασίες στον πλανήτη.

Οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Edenor και Edesur ανέφεραν διακοπές ρεύματος, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν αυξημένη ζήτηση στο δίκτυο για να δροσιστούν σπίτια και επιχειρήσεις.

Η εθνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ENRE) δήλωσε ότι από την διακοπή ρεύματος της Edenor επηρεάστηκαν 700.000 καταναλωτές στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες.

Άλλοι 43.400 πελάτες της Edesur έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της βλάβης σε γραμμές υψηλής τάσης σε δύο υποσταθμούς της.

Παράλληλα, η εταιρεία ύδρευσης AySA ζήτησε από τους κατοίκους του Μπουένος ’ιρες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού, καθώς το μπλακ άουτ επηρέασε επίσης το σύστημα καθαρισμού.

Το κύμα καύσωνα στην Αργεντινή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με θερμοκρασίες γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (SMN).

Η εταιρεία Edesur διαβεβαίωσε ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει το δίκτυο ηλεκτροδότησης, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσγειώθηκε στην Ισλανδία πτήση από Αθήνα

Πιέσεις Μισέλ στη Σερβία για κυρώσεις στη Ρωσία

Ιορδανικό πυροσβεστικό αεροπλάνο στην Κύπρο

Πακέτο 40 δισ. δολάρια ψήφισε η Γερουσία των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα