ΑΘΗΝΑ
02:26
|
05.05.2024
Το θύμα έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών συνοδευόμενο από την Σοφία Μπεκατώρου, από την καταγγελία της οποίας, αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κεκλεισμένων των θυρών θα δοθεί η κατάθεση της 21χρονης σήμερα αθλήτριας, η οποία έχει κατήγγειλε προπονητή της στην ιστιοπλοΐα για βιασμό σε ηλικία 11 ετών.

Το θύμα έφτασε νωρίς το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών συνοδευόμενο από την Σοφία Μπεκατώρου, από την προσωπική ιστορία και καταγγελία της οποίας, αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση.

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της» ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Την αποδοχή του αιτήματος πρότεινε η εισαγγελέας, ενώ η υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο η κατάθεση του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο. Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισε και οι συνήγοροι του του Θεόδωρος Μαντάς και Βασω Πανταζή.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο 38χρονος αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της και την Ολυμπιονίκη, η οποία θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.

Έξω από το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο θύμα με τους παριστάμενους να κρατούν πλακάτ, που μεταξύ άλλων γράφουν: «Είμαστε γεμάτα οργή». Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα για την παραπομπή του κατηγορούμενου, αυτός «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε υπογραμμίσει πως ο 39χρονος «χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα