ΑΘΗΝΑ
14:07
|
03.05.2024
Μετά την αποφυλάκιση του Μίχου εξετάζονται σήμερα τα αιτήματα του πρώην ευρωβουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης και της πρώην ανθυπαστυνόμου Β. Πόπορη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών εκδικάζονται, σήμερα, οι αιτήσεις αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, και  της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης ενώ έκρυβε ένα μικρό οπλοστάσιο στο σπίτι της και καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών.

Μέχρι σήμερα και μετά την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, έχουν αποφυλακιστεί τέσσερις καταδικασθέντες, με τελευταίο τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μίχο, τη Δευτέρα. Εκτός του Μίχου έχουν αποφυλακιστεί ο Νίκος Παπαβασιλείου επικαλούμενος σοβαρό λόγο υγείας και πέθανε δύο μήνες μετά την αποφυλάκισή του και ο Γιώργος Τσακανίκας, ο εκπαιδευτής των μελών της Χρυσής Αυγής στο μποξ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός, από τα κορυφαία στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος παραδόθηκε στην Ελλάδα από τις Βελγικές αρχές, μετά την απόφαση άρσης της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο. Όσο αφορά στην Πόπορη πρόκειται για την τρίτη αίτηση αποφυλάκισης που καταθέτει. Η πρώτη απορρίφθηκε με πλειοψηφία 3-2 την 1η Φλεβάρη του 2021  και η δεύτερη ομόφωνα στις 5 Ιούλη του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα