ΑΘΗΝΑ
12:44
|
19.04.2024
Μηνυτής και θύμα, οι δύο καθηγητές της ΑΣΣΟΕ υπήρξαν πρώην συνεργάτες σε επενδυτική εταιρεία και βρίσκονται σε αντιδικία τα τελευταία χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε κατά του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ που ξυλοκοπήθηκε χθες, ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Παναγιώτης Διαμάντης, υποστηρίζοντας ότι το θύμα τον φωτογράφισε ως ηθικό αυτουργό της εναντίον του επίθεσης. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μηνυτής και θύμα υπήρξαν πρώην συνεργάτες σε επενδυτική εταιρεία και βρίσκονται σε αντιδικία τα τελευταία χρόνια.

«Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς όμως εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού παιδείας κυρίας Κεραμέως καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου προστασίας του πολίτη και στην αντιπροεδρία του πράσινου ταμείου», δήλωσε ο συνήγορος του κ. Διαμαντη, Άγης Τάτσης.

Ο καθηγητής στη μήνυση αναφέρει ότι καταδικάζει απερίφραστα τον ξυλοδαρμό του αντιδίκου του, αλλά ζητά να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία για δυσφήμηση σε βάρος του. 

«Από τα δελτία ειδήσεων προκύπτει ότι ο αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας έπεσε θύμα επίθεσης και ξυλοδαρμού. Το γεγονός αυτό καταδικάζω έντονα και απερίφραστα. Επίσης από τα δελτία ειδήσεων αλλά και δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου προκύπτει ότι το θύμα δήλωσε πως πίσω από την επίθεση βρίσκονται τρεις καθηγητές με τους οποίους είναι σε αντιδικία. Εξ όσων γνωρίζω μόνο το άτομο μου βρίσκεται σε αντιδικία μαζί του κατόπιν μηνύσεων που έχω καταθέσει εναντίον του. Είναι προφανές ότι ο εγκαλούμενος, προέβη σε αυτές τις συκοφαντικές και δυσφημιστικές δηλώσεις προκειμένου να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη μου, σε άγνωστο αριθμό ατόμων, δεδομένου ότι γνώριζε εκ της ιδιότητάς του, ότι αυτή η δήλωση του θα αναμεταδίδονταν ακαριαία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Έρχονται τα πρώτα καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης «Miss AI»

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα