ΑΘΗΝΑ
08:27
|
20.04.2024
Μέτρα για τον κορονοϊό ζητούν οι μαθητές και καλούν σε Πορεία την Παρασκευή 14/1 στο Υπουργείο Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αντεπίθεση περνούν οι μαθητές ενάντια  στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς επιπλέον μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα περίπου 25.000 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν τις δύο πρώτες ημέρες στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, περίπου 200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με το πρώτο κουδούνι μετά την επανέναρξη των σχολείων από τις εορτές των Χριστουγέννων, ενώ επεκτάθηκαν γρήγορα σε πλήθος σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, μαθητές συμμετείχαν σε σημερινή κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων έξω από το υπουργείο Υγείας, με αίτημα τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από την πανδημία στα σχολεία.

Την ίδια ώρα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αναφέρει με ανακοίνωσή της καλεί σε «καταλήψεις, αποχές, καθιστικές διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις στους διευθυντές, στις Β’θμιες, σε Δήμους-Περιφέρειες» και καλεί σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή στις 12:00.

Παράλληλα, οι μαθητές της Αθήνας, ζητούν μεταξύ άλλων μέτρα αραίωσης στις τάξεις, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές και δωρεάν μάσκες.

ΠΗΓΗ: Left.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα