ΑΘΗΝΑ
21:41
|
18.01.2022
Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Τρίτη, η Καθολική Εκκλησία της Ρώμης αρνήθηκε οποιαδήποτε επίσημη γνώση για το περιστατικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επισκοπή της Ρώμης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία και καταδικάζει ένα πρόσφατο γεγονός που καταγράφηκε στην κάμερα και έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ιταλία αλλά και πανευρωπαϊκά. Σε μια νεκρώσιμη πομπή έξω από μια εκκλησία, οι πενθούντες, συγκεντρωμένοι γύρω από ένα φέρετρο καλυμμένο με τη σβάστικα, φωνάζουν «Presente!» και αποδίδουν φασιστικούς χαιρετισμούς με το δεξί τους χέρι.

Η ιταλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Open» δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό που συνέβη έξω από την εκκλησία της Αγίας Λουκίας στη Ρώμη, προκαλώντας αντιδράσεις σχετικά με την παρουσία του ναζιστικού συμβόλου, και μάλιστα σε καθολική ιερά τελετή.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Τρίτη, η Καθολική Εκκλησία της Ρώμης αρνήθηκε οποιαδήποτε επίσημη γνώση για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι ο ιερέας της ενορίας και ο ιερέας που έκανε την κηδεία δεν γνώριζαν τι συνέβαινε έξω, μετά το τέλος της λειτουργίας.

«Αυτή η ιδεολογική και βίαιη εκμετάλλευση, ειδικά μετά από μια πράξη λατρείας κοντά σε έναν ιερό τόπο, είναι προσβλητική και απαράδεκτη για την εκκλησιαστική κοινότητα της Ρώμης και για όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση στην πόλη μας», είπε ο Βικάριος της Ρώμης.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η ενορία έχει επιβεβαιώσει πως τα γεγονότα έξω από την εκκλησία «έγιναν χωρίς καμία εξουσιοδότηση ούτε από τον ιερέα της ενορίας ούτε από τον ιερέα που είχε προηγουμένως τελέσει την κηδεία», οι οποίοι και «αγνοούσαν» τι έμελλε να συμβεί, αποκαλώντας τη ναζιστική σημαία «ένα φρικτό σύμβολο, ασυμβίβαστο με τον χριστιανισμό».

Η εκκλησία της Αγίας Λουκίας έσπευσε να αποστασιοποιηθεί «από κάθε λέξη, χειρονομία και σύμβολο που χρησιμοποιείται έξω από την εκκλησία, και αποδίδεται σε εξτρεμιστικές ιδεολογίες μακριά από το μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού».

Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος είναι επίσημα ο Επίσκοπος της Ρώμης, δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Εξαιρετικά επικίνδυνη» η κρίση στην Ουκρανία λέει η Ψάκι

«Πράσινο φως» για την ίδρυση Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων Πειραιά

Τζανακόπουλος: Όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο

Σομαλία: Η Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μογκαντίσου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα