ΑΘΗΝΑ
01:53
|
20.04.2024
Συγκέντρωση στο Παίδων Πεντέλης προγραμματίζει για αύριο, Παρασκευή, στις 9 π.μ. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση στο Παίδων Πεντέλης προγραμματίζει για αύριο, Παρασκευή (14/1), στις 9 π.μ. η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι είναι «ντροπή, απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, ο υπουργός Υγείας να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου και των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης». 

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι είναι «λάθος να αφήνεται μία περιοχή χωρίς παιδιατρική κάλυψη» και «ήδη στα ΤΕΠ των δύο άλλων Παιδιατρικών Νοσοκομείων αυξήθηκε η αναμονή των παιδιών που περιμένουν ώρες να εξυπηρετηθούν».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την ευνοϊκή για τους κλινικάρχες συνεργασία με το ΕΣΥ, σχολιάζοντας ότι «ο ιδιωτικός τομέας προστατεύεται και δέχεται ελάχιστα περιστατικά που ήδη έχουν νοσηλευθεί και σταθεροποιηθεί ή από τα ΤΕΠ τα οποία εμφανίζουν ήπια νόσηση και έχουν άριστη πρόγνωση για την αποκατάσταση της υγείας τους».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι κάνουν «διαλογή περιστατικών», προσθέτοντας ότι «οι ιδιωτικές κλινικές που υποτίθεται επιτάχθηκαν πληρώνονται από το Δημόσιο για το σύνολο των κλινών που έχουν επιταχθεί ανεξάρτητα των ασθενών που νοσηλεύουν».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «η εικόνα σήμερα με τις νοσηλείες του ιδιωτικού τομέα από το Πληροφοριακό Σύστημα Υπουργείου Υγείας είναι η εξής: Επιτάχθηκαν συνολικά 543 απλές κλίνες για περιστατικά κορονοϊού και νοσηλεύονται σήμερα 267 περιστατικά. Οι ιδιωτικές κλινικές πληρώνονται για το σύνολο των κλινών που διαθέτουν (543) αν και είναι κενές 279 κλίνες» και καταλήγει: «Γιατί είναι κενές την ώρα που πλημμυρίζουν με ράντζα τα Νοσοκομεία;».

«Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο», τόνισε λίγες ώρες πριν με δική της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καταγγέλλοντας την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Αντιπαράθεση Πλεύρη – Ξανθού για την απεργία

Εν τω μεταξύ, πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού πυροδότησε η προσφυγή του υπουργείου στη Δικαιοσύνη για την 24ωρη απεργία που κηρύχθηκε από εργαζόμενους στο Παίδων Πεντέλης.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Ξανθού, ο οποίος έκανε λόγο για «πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο», ο κ. Πλεύρης ανέφερε σε δήλωσή του ότι «ως υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ».

Πλεύρης: Οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία

«Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Πλεύρης, απαντώντας στην κριτική από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μην γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Πλεύρης.

Όπως πρόσθεσε, «ως υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών».

Ξανθός: Πρωτοφανής αντιδημοκρατικός και αυταρχικός κατήφορος

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, έκανε λόγο για «πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο», με αφορμή την προσφυγή του υπουργείου Υγείας στη Δικαιοσύνη για την 24ωρη απεργία που κηρύχθηκε από εργαζόμενους στο Παίδων Πεντέλης.

«Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο – λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος –  πολιτική “σιδηράς πυγμής” εναντίον των γιατρών του “Παίδων Πεντέλης”, που αντιδρούν στην αναστολή  της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική  περίθαλψη» σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Ο πρώην υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «η προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή την αθλιότητα. Αλλιώς … “ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος…”».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα