ΑΘΗΝΑ
07:56
|
25.04.2024
Στόχος διαδικτυακών αρπακτικών τα μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια των λοκντάουν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διαδικτυακή αποπλάνηση παιδιών εντάθηκε κατά τη διάρκεια των λοκντάουν, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διαπίστωσε τριπλασιασμό των κρουσμάτων σε παιδιά ηλικίας επτά έως δέκα ετών.

Σύμφωνα με την έκθεση του Internet Watch Foundation, το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στο διαδίκτυο καθώς επιβεβαιώθηκαν 252.000 περιπτώσεις διαδικτυακών συνδέσμων που περιείχαν εικόνες ή βίντεο παιδιών να κακοποιούνται σεξουαλικά, σε σύγκριση με 153.000 τον περασμένο χρόνο.

Σύμφωνα με την φιλανθρωπική οργάνωση, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση σε υλικό, όπου τα παιδιά χειραγωγούνται ώστε να καταγράφουν τη δική τους κακοποίηση πριν κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο, αύξηση που ενδεχομένως συνδέεται με τα λοκντάουν που οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους να περάσουν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες για την ασφάλεια των παιδιών, τα μικρότερα παιδιά βασίζονται όλο και περισσότερο στο ίντερνετ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ο χρόνος που περνούν εκεί τα κάνει όλο και πιο ευάλωτα σε κοινότητες εγκληματιών που ψάχνουν να βρουν και να χειραγωγήσουν παιδιά ώστε να καταγράψουν τη δική τους σεξουαλική κακοποίηση. Στη συνέχεια, το βίντεο μοιράζεται μεταξύ άλλων εγκληματιών στο διαδίκτυο», ανέφερε η έκθεση της IWF.

«Αυτή η σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει σε παιδικά υπνοδωμάτια σε οικογενειακά σπίτια, με τους γονείς να αγνοούν εντελώς τι γίνεται στα παιδιά τους από αγνώστους στο διαδίκτυο» αναφέρει η Σούζι Χάργκρειβς, διευθύνουσα σύμβουλος της IWF

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε μια νέα διαδικτυακή εκστρατεία για την ασφάλεια, Stop Abuse Together, για να βοηθήσει τους γονείς να εντοπίσουν σημάδια κακοποίησης.

Πηγή: Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα