ΑΘΗΝΑ
20:28
|
07.05.2024
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δανιήλ της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, σχετικά με την λεγόμενη «Ενωτική Σύνοδο» του Κιέβου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναδημοσίευση από: Romfea.gr

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Τσερνιβτσί και Μπουκοβίνας κ. Δανιήλ, της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, σχετικά με την λεγόμενη «Ενωτική Σύνοδο» του Κιέβου.

Ο Ουκρανός Ιεράρχης αναφέρθηκε στο παρασκήνιο που υπήρξε κάτα την διάρκεια της Ενωτικής Συνόδου, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για αυτά που προηγήθηκαν αλλά και εκτυλίχθηκαν.

Σύμφωνα με τον Ιεράρχη η «Ενωτική Σύνοδος» καθυστέρησε για τρεις ολόκληρες ώρες, διότι η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν ήθελε να συμμετάσχει στην διαδικασία και αποχώρησε με προορισμό το αεροδρόμιο.

«Πριν από το συμβούλιο, ο Πατριάρχης Φιλάρετος άρχισε να αγανακτεί, καθώς οι πλειοψηφία των Επισκόπων ήθελαν για επικεφαλής τον Μητροπολίτη Λουτσκ. Έτσι ο Πατριάρχης Φιλάρετος άρχισε να δημιουργεί ένταση κατά του Μητροπολίτη Λουτσκ. Τότε φοβήθηκα μέσα μου και είπα: Κύριε, έστειλες το Πανάγιο Πνεύμα στο Συμβούλιο ή όχι; Ξεκίνησε με άσχημο τρόπο, καυγάδες και διαφωνίες» – πρόσθεσε στο εκκλησίασμα ο κ. Δανιήλ.

Τότε, όπως σημείωσε ο Ουκρανός Ιεράρχης, ανέλαβε ο Πρόεδρος Ποροσένκο, λέγοντας ότι χάρη στον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας, το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε στην Ενωτική Σύνοδο.

«Η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου είχε ήδη αναχωρήσει από τον Ναό, γιατί η διαδικασία όπως προανέφερα καθυστέρησε τρεις ώρες. Όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο ο Πρόεδρος Ποροσένκο ακύρωσε τις αναχωρήσεις και έστειλε ανθρώπους να τους παραλάβει και να τους φέρει πίσω. Φανταστείτε, οι Φαναριώτες είπαν: Μας συλλαμβάνετε;» – συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Δανιήλ.

Κλείνοντας ο Ιεράρχης της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας τόνισε: «Το Άγιο Πνεύμα δεν κατέβηκε στην Ενωτική Σύνοδο μέσω ημών των Επισκόπων… Κατέβηκε μέσω του Πέτρο Ποροσένκο, το οποίο του το είπα κιόλας, αφού έχουμε αυτό που είμαστε σήμερα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ζιμπάμπουε: Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα