ΑΘΗΝΑ
06:53
|
07.05.2024
Θα πρέπει, ως εκ τούτου,να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε αμερικανικό δικαστήριο ως απλός πολίτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 61χρονος Βρετανός Πρίγκηπας Άντριου που έχει εμπλακεί εδώ και χρόνια σε σκάνδαλο διεθνούς κυκλώματος παιδεραστίας χάνει τελικά όλους τους στρατιωτικούς τίτλους που απολάμβανε ως σήμερα.

Θα πρέπει, ως εκ τούτου,να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε αμερικανικό δικαστήριο ως απλός πολίτης και όχι ως υψηλόβαθμος βαθμοφόρος μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Την Τετάρτη δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε το αίτημα του Πρίγκηπα Άντριου να αποφύγει την αγωγή της Βιρτζίνια Τζιούφρε που τον κατηγορεί πως ο δισεκατομμυριούχος σρηματιστής Τζέφρι Επστάιν και η στενή φίλη του Γκισλέιν Μάξγουελ την εξώθησαν  σε σεξουαλική συνεύρεση μαζί του προκαλώντας της συναισθηματική δυσφορία όταν ήταν 17 ετών, καθώς παράλληλα την οδηγούσαν σε παρόμοιες πράξεις και με άλλους πολύ μεγαλύτερους άνδρες σε πόστα εξουσίας. 

Στη "γωνία" ο πρίγκιπας Άντριου - Απορρίφθηκε άλλη μια προσφυγή στην αγωγή  της Βιρτζίνια Τζιούφρε για σεξουαλική κακοποίηση

Ο Πρίγκηπας Άντριου είχε πει το 2019 σε συνέντευξή του στην εκπομπή BBC Newsnight ότι δεν θυμόταν να έχει συναντηθεί ποτέ με την Βιρτζίνια Τζιούφρε και ότι ο ισχυρισμός της για σεξουαλική σχέση «δεν συνέβη ποτέ». 

Ο πρίγκιπας Άντριου, (γνωστός και ως Δούκας της Υόρκης) είναι ο δεύτερος γιος και το τρίτο σε σειρά παιδί της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα