ΑΘΗΝΑ
07:17
|
19.04.2024
Ένας άνδρας ομολόγησε τελικά τη δολοφονία του απόφοιτου του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Σκοτ ​​Τζόνσον, μετά από περισσότερα από 30 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας ομολόγησε τελικά τη δολοφονία του απόφοιτου του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Σκοτ ​​Τζόνσον, μετά από περισσότερα από 30 χρόνια.

Το άψυχο γυμνό σώμα του 27χρονου Τζόνσον βρέθηκε στο βυθό των βράχων του North Head, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1988. Εκείνη την εποχή, ο θάνατός του κρίθηκε ως αυτοκτονία – κάτι που η οικογένειά του δεν πίστεψε ποτέ.

Για το έγκλημα συνελήφθη τελικά το 2020 ο Σκοτ Γουάιτ, ο οποίος κόντρα στην υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούσε ως τώρα παραδέχτηκε απροσδόκητα την ενοχή του κατά τη διάρκεια προανάκρισης.

Οι δικηγόροι του προσπάθησαν να ανακαλέσουν την παραδοχή, υποστηρίζοντας ότι ο 50χρονος Γουάιτ δεν ήταν σε ψυχικά ήρεμη κατάσταση.

Όμως χθες, Πέμπτη (13/1), ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε αυτή την πρόταση, γράφοντας ότι ο ισχυρισμός κατατέθηκε «με δυνατή καθαρή φωνή και με εμφατικό και αποφασιστικό τρόπο».

«Ήταν αδιανόητο για μένα ότι ο Σκοτ ​​πήγε κάπου και πήδηξε από έναν γκρεμό», είχε δηλώσει ο αδελφός του θύματος, Στιβ Τζόνσον, στο Radio 1 Newsbeat το 2018, όταν αγωνιζόταν απεγνωσμένα ώστε να έλθει στην επιφάνεια η αλήθεια πίσω από τον θάνατο του αδελφού του.

Το 2005 ο Στιβ λέει ότι αντιλήφθηκε έρευνες για παρόμοιους θανάτους ομοφυλόφιλων ανδρών στην παραλία Bondi στο Σίδνεϊ, τη στιγμή που λέει ότι «ξύπνησε» για το τι μπορεί να είχε συμβεί στον μικρότερο αδερφό του.

Πηγές ΒΒC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα