ΑΘΗΝΑ
21:41
|
26.04.2024
Κατηγορείται ότι έκανε κατάχρηση της κυριαρχίας του στην αγορά εκμεταλλευόμενο τα προσωπική δεδομένα 44 εκατομμυρίων χρηστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, γνωστός πλέον ως Meta Platforms, αντιμετωπίζει ομαδική αγωγή 3,2 δισ. δολαρίων στη Βρετανία για κατηγορίες πως έκανε κατάχρηση της κυριαρχίας του στην αγορά εκμεταλλευόμενος τα προσωπικά δεδομένα 44 εκατομμυρίων χρηστών.

Όπως ανέφερε στο Reuters η Λίζα Λόβνταλ Γκόρμσεν, ανώτερη σύμβουλος της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της Βρετανίας (Financial Conduct Authority / FCA) και ακαδημαϊκός στον τομέα του δικαίου του ανταγωνισμού, η υπόθεση αφορά καταγγελίες Βρετανών χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης την περίοδο 2015-2019.

Η αγωγή, η οποία θα εκδικαστεί από αρμόδιο δικαστήριο του Λονδίνου, υποστηρίζει ότι το Facebook κέρδισε δισεκατομμύρια λίρες επιβάλλοντας άδικους όρους και προϋποθέσεις που απαιτούσαν από τους καταναλωτές να γνωστοποιήσουν πολύτιμα προσωπικά δεδομένα προκειμένου να συνδεθούν στην πλατφόρμα.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα