ΑΘΗΝΑ
09:39
|
06.05.2024
Η αποκάλυψη της «Τέλεγκραφ» για τα δύο «παράνομα» πάρτι το βράδυ πριν από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου επιβεβαιώθηκε με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Συγνώμη» από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και τη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, ζητά το πρωθυπουργικό γραφείο του Ηνωμένου Βασιλείου για τα δύο πάρτι στελεχών του προσωπικού της Ντάουνιγκ Στριτ, το βράδυ πριν από την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, πρίγκιπα Φίλιππου.

Δύο πάρτι, τα οποία έλαβαν χώρα εν μέσω του καθολικού λοκντάουν παραβιάζοντας τους κανόνες που επέβαλε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον σε όλους τους Βρετανούς πολίτες.

Οι εν λόγω συνεστιάσεις ή πάρτι, που αποκαλύφθηκαν από τη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ» (Daily Telegraph), πραγματοποιήθηκαν στις 16 Απριλίου του 2021 και το κέφι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού παραδέχθηκε ότι είναι «λυπηρό ότι αυτά τα πάρτι διοργανώθηκαν σε μια περίοδο εθνικού πένθους».

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν έδωσε το «παρών» σε αυτές τις εκδηλώσεις αλλά θεωρείται υπόλογος για τις παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων για τη νόσο Covid-19. Είχε δώσει όμως το «παρών» σε παρόμοιο πάρτι εργασίας τον Μάιο του 2020 στον κήπο της οικίας του εν μέσω λοκντάουν και η καρέκλα του πια στην Ντάουνινγκ δεν τρίζει αλλά είναι έτοιμη να σπάσει.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα