ΑΘΗΝΑ
04:22
|
27.04.2024
Πέρσι εκατομμύρια άνθρωποι ξόδεψαν στις οθόνες των κινητών περίπου 3,8 τρις. ώρες. Ο τζίρος από διάφορες εφαρμογές μετριέται σε πολλά δισ.δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει. Η κινητή τηλεφωνία συνεχίζει να σπάει ρεκόρ σε κάθε κατηγορία, από άποψη αφιέρωσης χρόνου, λήψεων εφαρμογών και εσόδων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Θίοντορ Κραντς της App Annie, στο BBC με αφορμή τα συμπεράσματα έκθεσης για την χρήση των κινητών τηλεφώνων το 2021.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας App Annie βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων από ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Ινδία, Τουρκία, Μεξικό, Σιγκαπούρη, Βραζιλία, Ινδονησία, Νότια Κορέα. Στις τρεις τελευταίες χώρες ο μέσος χρήστης ξεπέρασε τις πέντε ώρες τη μέρα στο κινητό του. 

Smartphone apps: 170 δισ. και 4,8 ώρες την ημέρα ξόδεψαν οι χρήστες το 2021

Τα συμπεράσματα της έκθεσης ήταν ενδιαφέροντα, όπως και η πρόβλεψη πως το 2022 η διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών που θα προβληθεί από τις οθόνες κινητών και τάμπλετ θα ξεπεράσει τα 350 δις. δολάρια.

Μεταξύ άλλων η έρευνα  State of Mobile για το 2021 της εταιρίας App Annie εκτιμά πως πέρσι εκατομμύρια άνθρωποι ξόδεψαν κολλημένοι στις οθόνες των κινητών 3,8 τρις. ώρες. Καταγράφει πως οι πολλοί χρήστες κατά μέσο όρο ξοδεύουν 4,8 ώρες στα κινητά ημερησίως, με το μεγαλύτερο μέρος να αναλώνεται σε όσα βλέπουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και σε εφαρμογές, αλλά και σε λήψη, επεξεργασία και ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο.

Εικόνα

Άλλο ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα αφορά το οικονομικό σκέλος της ενασχόλησης των χρηστών κινητών τηλεφώνων καθώς η έρευνα διαπιστώνει πως οι καταναλωτές ξόδεψαν 170 δις. δολάρια σε διάφορες εφαρμογές το 2021 ενώ την ίδια χρονιά κατέβασαν δεδομένα 230 δις. φορές (αύξηση 5% σε σχέση με έναν χρόνο πριν).

Ο τζίρος γύρω από τα παιχνίδια στα κινητά τηλέφωνα αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με το 2020 φθάνοντας τα 116 δις. δολάρια. Ξόδεψαν επίσης άλλα 4,2 δις. δολάρια για εφαρμογές ραντεβού και γνωριμιών (αύξηση 55% από το 2019).

Οι εφαρμογές για κατανάλωση ή αγορά τροφίμων και ποτών έφθασαν πέρσι σε ποσοστό ρεκόρ καθώς εκτιμάται πως αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα