ΑΘΗΝΑ
00:54
|
07.05.2024
«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη διαταραχτεί η 'βιτρίνα' και το πρεστίζ του καταστήματος», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ομερτά» για τα κρούσματα covid καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων στην Praktiker Hellas – Παράρτημα Ιωαννίνων, καθώς όπως αναφέρουν η διεύθυνση αρνείται να ενημερώσει όλο το προσωπικό του καταστήματος όταν κάποιος εργαζόμενος βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, επικαλούμενη τα προσωπικά δεδομένα και το γεγονός ότι ακολουθεί κατά γράμμα τις  οδηγίες του ΕΟΔΥ  για την ιχνηλάτηση, στις στενές επαφές των κρουσμάτων. 

«Ξεχνούν βέβαια ότι στο κατάστημά μας υπάρχουν πολλοί κοινόχρηστοι χώροι (αποδυτήρια, αποθήκες, γραφεία, τραπεζαρίες) καθώς και κοινή χρήση των τηλεφώνων, των υπολογιστών και άλλων μέσων, αλλά και η ίδια η φύση της  εργασίας  μας καθιστούν όλο το προσωπικό εν δυνάμει στενή επαφή» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Έρμαιο των φημών και της παραπληροφόρησης, όταν κάποιος συνάδελφός τους απουσιάζει από την εργασία του, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν ενημερώνονται ούτε καν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν ευπαθή άτομα στον οικογενειακό τους περίγυρο, με τη διεύθυνση να επικαλείται την προσωπική ευθύνη του καθενός για την προστασία του. 

«Η στάση της εταιρείας στο ζήτημα των κρουσμάτων ουσιαστικά συμπυκνώνεται στο εξής: ‘κάνουμε ό,τι μας υποχρεώνει ο  ΕΟΔΥ κι από κει και πέρα, ο σώζων εαυτόν σωθήτω’.  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη διαταραχτεί η «βιτρίνα» και το πρεστίζ του καταστήματος» καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου με τους εργαζόμενους να ζητούν τα αυτονόητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

  • Ενημέρωση όλου του προσωπικού για κρούσμα σε συνάδελφο.
  • Τακτικά τεστ με ευθύνη της εταιρείας.
  • Παροχή επαρκή αριθμού μασκών  αυξημένης προστασίας σε όλο το προσωπικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα