ΑΘΗΝΑ
15:29
|
26.04.2024
Το 53% των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον έχουν καταγραφεί στην Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα δήλωσε σήμερα Παρασκευή (14/1) ότι στην Ρωσία έχουν καταγραφεί 783 κρούσματα που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή Όμικρον και αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων στο εγγύς μέλλον.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε επίσης, ότι με βάση τις αναλύσεις των στοιχείων της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), περίπου 300.000 άτομα που ήταν θετικά στον κορονοϊό, μετά τα τεστ αντισωμάτων που έκαναν δεν απευθύνθηκαν στον γιατρό.

Η ίδια προσέθεσε ότι το 53% των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον έχουν καταγραφεί στην Μόσχα, ενώ απέδωσε το ποσοστό στο ότι «η περιοχή της πρωτεύουσας παραδοσιακά δέχεται το πρώτο πλήγμα καθώς είναι ένας μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος».

Η Γκόλικοβα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η παραλλαγή Όμικρον να εκτοπίσει πιθανότατα την παραλλαγή Δέλτα στην Ρωσία, όπως συμβαίνει και στις άλλες χώρες.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα ότι «η Όμικρον αρχίζει να κυριαρχεί μεταξύ των νοσησάντων από κορονοϊό και αυτή είναι μια ένδειξη ότι θα δούμε στις επόμενες μέρες μια σοβαρή αύξηση της νοσηρότητας».

Δέον να σημειωθεί πως ο αριθμός των κρουσμάτων της Όμικρον στην Ρωσία μέσα σε τρεις μέρες υπερδιπλασιάσθηκε.

Πηγές: TASS, The Moscow Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα