ΑΘΗΝΑ
18:49
|
17.01.2022
Μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων διαψεύδουν τον Πρωθυπουργό για την απόφαση σχετικά με τα μέτρα στα σχολεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε την ευθύνη στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την επιβολή του πρωτοκόλλου 50%+1 προκειμένου ένα σχολικό τμήμα να κλείσει λόγω κορονοϊού. Όπως είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου: «Το 50+1 μας το υπέδειξε η Επιτροπή. Αν η Επιτροπή μας έλεγε 25, θα λέγαμε 25.  Η Επιτροπή έκρινε ότι όταν έχουμε ένα πρωτόκολλο αυστηρών τεστ για όλο το τμήμα δεν χρειάζεται το τμήμα να κλείνει με λιγότερα περιστατικά».

Εντούτοις, λίγες ώρες νωρίτερα, το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ξεκαθάρισε ότι αυτό το μέτρο του 50%+1  στα σχολεία, δεν συζητήθηκε ούτε προτάθηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στην οποία είναι μέλος, αλλά τέθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει πριν από 10 ημέρες και ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, ο οποίος είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «το 50%+1 δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων».

Όπως αποκάλυψε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, συζητήθηκε αλλά δεν έγινε ποτέ εισήγηση. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική».

ΠΗΓΗ: Avgi.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την τέταρτη δόση

Αρνητές εμβολίων και στο γερμανικό στρατό

Φονικός σεισμός στο δυτικό Αφγανιστάν

Ψηφιακή υπογραφή – Άνοιξε η νέα πλατφόρμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα