ΑΘΗΝΑ
20:07
|
19.04.2024
Σε πανικό ΗΠΑ και Ιαπωνία καλούν τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις ακτές λόγω τσουνάμι, έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συναγερμό βρίσκονται ΗΠΑ και Ιαπωνία και συμβουλεύουν τους ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις ακτές του Ειρηνικού, ως προφύλαξη από τα κύματα τσουνάμι, που προκαλούνται από έκρηξη ηφαιστείου στον Νότιο Ειρηνικό.

Οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι σημαίνουν, ότι αναμένονται ισχυρά ρεύματα και κύματα, αλλά ένα μεγάλο συμβάν τσουνάμι είναι απίθανο.

Κύματα τσουνάμι ύψους 1,2 μέτρων καταγράφηκαν σε ένα νησί της Ιαπωνίας. Νωρίτερα, μια τεράστια υποβρύχια ηφαιστειακή έκρηξη προκάλεσε κύματα άνω του ενός μέτρου να πέσουν στην Τόνγκα.

Η έκρηξη του ηφαιστείου Hunga Tonga-Hunga Haʻapai ακούστηκε σε όλο τον Νότιο Ειρηνικό και τελικά μέχρι τις ΗΠΑ.

Έκρηξη ηφαιστείου στην Τόνγκα: Ξύπνησε το «θηρίο» και απειλεί με τσουνάμι

Πολλά μέρη της Τόνγκα, της οποίας η πρωτεύουσα βρίσκεται μόλις 65 χιλιόμετρα (40 μίλια) νότια της έκρηξης, καλύπτονται από τέφρα και αντιμετωπίζουν σχεδόν ολοκληρωτική διακοπή ρεύματος, τηλεφωνικών γραμμών και υπηρεσιών Διαδικτύου. Η έκταση τυχόν τραυματισμών ή ζημιών είναι ακόμη ασαφής.

Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν νερό να ξεβράζει μια εκκλησία και πολλά σπίτια, και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι στάχτη πέφτει πάνω από την πρωτεύουσα, τη Νουκουαλόφα.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα