ΑΘΗΝΑ
18:58
|
23.04.2024
Ο Καρίμ Μασίμοφ, τον οποίο ο Χάντερ Μπάιντεν είχε περιγράψει ως «στενό φίλο», συνελήφθη και κατηγορείται για εσχάτη προδοσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην αρχηγός πληροφοριών του Καζακστάν Καρίμ Μασίμοφ, τον οποίο ο Χάντερ Μπάιντεν είχε περιγράψει ως «στενό φίλο», συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία, καθώς οι βίαιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εκεί είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 160 νεκρούς και σχεδόν 8.000 τραυματίες.

Ο Μασίμοφ συνελήφθη την Πέμπτη, ανακοίνωσε το δικό του πρακτορείο το Σαββατοκύριακο, προς το τέλος μιας εβδομάδας αιματηρών διαδηλώσεων που πυροδοτήθηκαν από μια ουσιαστικά εν μία νυκτί άνοδο στις τιμές των καυσίμων.

Την Τετάρτη απολύθηκε από τον ρόλο του επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Καζακστάν από τον Πρόεδρο Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ. Προηγουμένως διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από το 2007 έως το 2012 και ξανά από το 2014 έως το 2016.

Μια φωτογραφία που ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2020 φαίνεται να δείχνει τον Τζο Μπάιντεν να συναντά τον Μασίμοφ και τον Κένες Ρακίσεφ, τον φερόμενο ως επιχειρηματικό συνεργάτη του γιου του Χάντερ στο Καζακστάν.

Ο Χάντερ και ο Μασίμοφ φέρονται να συνδέθηκαν φιλικά όταν ο γιος του τότε αντιπροέδρου υπηρετούσε στο διοικητικό συμβούλιο της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Burisma και ο Μασίμοφ ήταν στη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός του Καζακστάν.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στο Καζακστάν κάποια στιγμή το 2014 για να συζητήσουν μια πιθανή ενεργειακή συμφωνία, αποκαλύπτουν τα email που ελήφθησαν από το φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν. Ο Χάντερ φέρεται να άφησε πίσω του τη συνοδεία των Μυστικών Υπηρεσιών για την ιδιωτική συνάντηση.

Το 2016 ήταν που ο γιος του προέδρου αποκάλεσε τον Μασίμοφ «στενό φίλο».

Ο Τζο Μπάιντεν και ο γίος του Χάντερ (κέντρο) σε συνάντηση με τον Καζακστανό επιχειρηματία Κένες Ρακίσεφ (αριστερά) και τον πρώην πρωθυπουργο του Καζακστάν Καρίμ Μασίμοφ (δεξιά)

Ένα άλλο email από έναν πρώην βοηθό του Τζον Κέρι δείχνει τον Χάντερ να προσκαλείται σε ένα «ιδιωτικό πρωινό» με τον Μασίμοφ το 2015 από τον τραπεζίτη του Καζακστάν Μαρκ Χόλτζμαν.

«Ο Πρωθυπουργός Μασίμοφ θα χαρεί πολύ αν μας συνοδεύσετε για ένα μικρό πρωινό σε ένα τραπέζι στο Willard Hotel, Holmes Suite από τις 8 το πρωί έως τις 9 το πρωί», ανέφερε το email του Χόλτζμαν.

Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας, την οποία διηύθυνε ο Μασίμοφ μέχρι την ημέρα πριν από τη σύλληψή του, είναι η εθνική υπηρεσία πληροφοριών του Καζακστάν που αντικατέστησε την KGB της σοβιετικής εποχής μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Δεν υπήρχαν λεπτομέρειες για τις κατηγορίες για προδοσία εναντίον του. Η υπηρεσία ασφαλείας είπε ότι συνελήφθησαν και άλλοι αξιωματούχοι, αλλά δεν τους κατονόμασε.

Την Παρασκευή, ένας φιλοκυβερνητικός πολιτικός είπε στην τηλεόραση ότι είχε πληροφορίες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο του Αλμάτι για να μπορέσουν να το καταλάβουν οι διαδηλωτές. Είπε ότι είχαν αφήσει ένα κτίριο ασφαλείας στην πόλη ανυπεράσπιστο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αρπάξουν όπλα.

Δεν ήταν άμεσα δυνατή η επαλήθευση αυτής της αναφοράς. Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό, αλλά πλέον βρίσκεται υπό τον έλεγχο του προσωπικού ασφαλείας του Καζακστάν και των ρωσικών στρατευμάτων, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι διαμαρτυρίες που πυροδοτήθηκαν από τον σχεδόν διπλασιασμό των τιμών του φυσικού αερίου ήταν αρχικά ειρηνικές όταν ξέσπασαν στις 2 Ιανουαρίου. Αλλά γρήγορα έγιναν βίαιες, αποτελώντας μια ευρύτερη μομφή κατά της κυβέρνησης του Τοκάγιεφ που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

Από τις 10 Ιανουαρίου, οι αρχές του Καζακστάν ανέφεραν ότι έχουν συλληφθεί 7.939 άτομα και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 164 ατόμων — μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Η αχρονολόγητη φωτογραφία του Μασίμοφ και των Μπάιντεν, που δημοσιεύτηκε σε μια έκθεση του Οκτωβρίου 2020, επανεμφανίστηκε στον απόηχο μιας αναφοράς της New York Post που ισχυριζόταν ότι τα email που βρέθηκαν στον φορητό υπολογιστή του Χάντερ θα μπορούσαν να εμπλέκουν τον Τζο στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αντιπροέδρου.

Χάντερ και Τζο Μπάιντεν

Στην εικόνα – η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο μιας ομάδας κατά της διαφθοράς που ονομάζεται Καζακστανική Πρωτοβουλία για την Ανάκτηση Περιουσιακών Στοιχείων και δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητους φορείς – φαίνονται ο Τζο και ο Χάντερ να χαμογελούν δίπλα στον Ρακίσεφ και τον Μασίμοφ.

Η DailyMail.com αποκάλυψε την υποτιθέμενη σχέση του Χάντερ με τον Ρακίσεφ την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύπτοντας ότι μεταξύ 2012 και 2014 ο γιος του πρώην αντιπρόεδρου εργαζόταν ως ένας μεσολαβητής βοηθώντας τον Καζακστανό επιχειρηματία να μεσολαβήσει για επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαβιβάστηκαν στη The Mail μέσω ακτιβιστών κατά της διαφθοράς από τη χώρα της Κεντρικής Ασίας αποκάλυψαν ότι ο Χάντερ είχε εκτενείς συναντήσεις με τον Ρακίσεφ, ο οποίος έχει στενούς οικογενειακούς δεσμούς με το κλεπτοκρατικό καθεστώς του δεσποτικού πρώην προέδρου της πατρίδας του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

Ο Χάντερ ταξίδεψε επίσης στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Αστάνα, για να έχει επιχειρηματικές συζητήσεις με τον Ρακίσεφ, ο οποίος προφανώς ήθελε να επενδύσει ένα μέρος της προσωπικής του περιουσίας στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Στη συνέχεια, ο Χάντερ προσπάθησε να πείσει τον Ρακίσεφ να αγοράσει μια εταιρεία εξόρυξης στη Νεβάδα, μεσολαβώντας για μια σειρά συναντήσεων με την εταιρεία, προτού τον πείσει να επενδύσει ένα εκατομμύριο δολάρια με την Αλεξάντρα Φορμπς Κέρι, την σκηνοθέτη και κόρη του Δημοκρατικού γερουσιαστή και πρώην προεδρικού υποψηφίου Τζον Κέρι.

Ο Ρακίσεφ, ο οποίος έγραφε μηνύματα σε σπασμένα αγγλικά, φαινόταν να έχει έρθει σε στενή επαφή με τον γιο του αντιπροέδρου, αποκαλώντας τον Χάντερ «αδελφέ μου!». και ‘ο αδερφός μου από άλλη μάνα!’

Μοιράστηκαν κουτσομπολιά για τις οικογενειακές τους διακοπές και δείπνησαν μαζί σε πολυτελή εστιατόρια στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον DC («Είμαι διακοπές με την οικογένεια στη Λίμνη Μίσιγκαν… προσπαθώντας να περάσω τον απαραίτητο χρόνο με τη γυναίκα και τις κόρες μου. Είναι η 20η επέτειος του γάμου μου αύριο», είπε ο Χάντερ στον Ρακίσεφ τον Ιούλιο του 2013).

Η μη επαληθευμένη φωτογραφία πυροδότησε εικασίες ότι ο Χάντερ μπορεί να έσυρε και τον πατέρα του στην τροχιά του ολιγάρχη – βαθύνοντας μια μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ στο εξωτερικό όταν ο Τζο ήταν Αντιπρόεδρος.

Ο Χάντερ έχει επικριθεί για χρόνια για την προσοδοφόρα αλλά ηθικά αμφισβητήσιμη δουλειά του στο εξωτερικό, η οποία συχνά έχει δημιουργήσει προφανείς συγκρούσεις συμφερόντων με τους επίσημους ρόλους του Τζο.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν συγκλονίστηκε από μια «έκπληξη του Οκτώβρη» εποχής την περασμένη εβδομάδα, όταν μια έκθεση της New York Post ισχυρίστηκε ότι ο φορητός υπολογιστής του Χάντερ είχε εγκαταλειφθεί σε κατάστημα υπολογιστών τον Απρίλιο του 2019 για μήνες και διαπιστώθηκε ότι περιείχε email που θα μπορούσαν να εμπλέκουν τον Τζο.

Ο σκληρός δίσκος του φορητού υπολογιστή αποκτήθηκε από τον προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος μοιράστηκε το περιεχόμενό του με την Post.

Ανώτεροι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι είπαν στο Fox News την Τρίτη ότι το FBI έχει τώρα στην κατοχή του τον υπολογιστή και επιβεβαίωσαν ότι τα email του Χάντερ είναι «αυθεντικά».

Τα email ανέφεραν ότι ο Χάντερ παρουσίασε τον πατέρα του στο Βαντίμ Ποζάρσκι της Burisma Holdings, της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας στην οποία υπηρετούσε στο διοικητικό συμβούλιο της ο Χάντερ, το 2015.

Η υποτιθέμενη συνάντηση φέρεται να έλαβε χώρα ένα χρόνο πριν ο Τζο πιέσει αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης να απολύσουν τον εισαγγελέα που συμμετείχε σε έρευνα για την Burisma.

Σε ένα email, ο Ποζάρσκι έγραψε: «Αγαπητέ Χάντερ, σε ευχαριστώ που με προσκάλεσες στην Ουάσινγκτον και μου έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσω τον πατέρα σου και να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί. Είναι πραγματικά τιμή και χαρά».

Το email δεν ανέφερε ότι οι δυο τους συναντήθηκαν όντως και η εκστρατεία του Μπάιντεν απάντησε ότι «εξετάσαμε τα επίσημα προγράμματα του Τζο Μπάιντεν από τότε και καμία συνάντηση, όπως ισχυρίζεται η New York Post, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ».

Αλλά η εκστρατεία αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει ότι η συνάντηση μπορεί να είχε συμβεί.

Άλλα email που υποτίθεται ότι έστειλε ο Χάντερ τον έδειχναν να αξιοποιεί τη θέση του πατέρα του για να αυξήσει την αμοιβή του στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma.

Το FBI αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν εξετάζει ή όχι το φορητό υπολογιστή του Χάντερ και το περιεχόμενό του.

Η είδηση έρχεται ώρες αφότου ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα Μπιλ Μπαρ «να ενεργήσει γρήγορα» και να διορίσει έναν ειδικό σύμβουλο για να ερευνήσει τον Δημοκρατικό αντίπαλό του πριν από την ημέρα των εκλογών.

Ο Τραμπ ζήτησε από τον Μπαρ να διορίσει κάποιον για να ερευνήσει τον φορητό υπολογιστή, ο οποίος έχει γίνει αντικείμενο επανειλημμένων επιθέσεων του Τραμπ στον αντίπαλό του αφού ο Τζουλιάνι παρέδωσε το περιεχόμενο στην Post.

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι αποκάλυψε «μεγάλη διαφθορά» και ότι πρέπει να βγει πριν από τις εκλογές.

Ο Τραμπ δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποιο έγκλημα πιστεύει ότι έχουν διαπράξει οι Μπάιντεν, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει στο σημείο να προτείνει στους ψηφοφόρους ότι ο Μπάιντεν ανήκει στη φυλακή.

Το αίτημά του φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης ενάντια στη λήψη μέτρων που θα μπορούσαν παρέμβουν σε εκλογές – ένα ζήτημα που εμφανίστηκε το 2016 τόσο στην έρευνα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον όσο και στην άγνωστη τότε έρευνα για τη Ρωσία.

«Πρέπει να ζητήσουμε από τον γενικό εισαγγελέα να ενεργήσει. Πρέπει να δράσει. Και πρέπει να ενεργήσει γρήγορα. Πρέπει να διορίσει κάποιον», είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε σχετικά με το όνομα ενός ειδικού συμβούλου στο Fox & Friends.

Ποιος είναι ο Κένες Ρακίσεφ; Ο Καζακστανός επιχειρηματίας που «προσέλαβε τον Χάντερ Μπάιντεν ως ενδιάμεσο για τη διαμεσολάβηση επενδύσεων στις ΗΠΑ»

Ρεπορτάζ του Guy Adams για την Daily Mail

Η σχέση του Κένες Ρακίσεφ με τον Χάντερ Μπάιντεν αποκαλύφθηκε στα email που έλαβε η Daily Mail την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ενός βαθύτερου σκανδάλου γύρω από τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ στο εξωτερικό.

Η Mail αποκάλυψε ότι μεταξύ 2012 και 2014, ο Χάντερ εργάστηκε ως ένας μεσολαβητής για τον Ρακίσεφ, έναν αυτοαποκαλούμενο «διεθνή επιχειρηματία και επενδυτή» με στενούς οικογενειακούς δεσμούς με το κλεπτοκρατικό καθεστώς του δεσποτικού πρώην προέδρου της πατρίδας του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ρακίσεφ είναι ίσως πιο γνωστός λόγω ενός παράξενου επεισοδίου του 2008, όταν βοήθησε έναν συνάδελφο ολιγάρχη που λεγόταν Τιμούρ Κουλιμπάγιεφ να χρησιμοποιήσει μια εταιρεία εγγεγραμμένη στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους για να αγοράσει ένα σπίτι από τον Πρίγκιπα Άντριου: την έπαυλή του στο Windsor Sunninghill Park, η οποία παραδόξως πουλήθηκε για 15 εκατομμύρια στερλίνες, περίπου 3 εκατομμύρια πάνω από τη ζητούμενη τιμή.

Η κάλυψη του επεισοδίου είχε επισημάνει ότι ο Κουλιμπάγιεφ ήταν ο γαμπρός του προαναφερθέντος δεσπότη Ναζαρμπάγιεφ, ο οποίος κυβέρνησε το Καζακστάν για περισσότερες από δύο δεκαετίες, μετατρέποντάς το σε μια από τις πιο διεφθαρμένες κλεπτοκρατίες του κόσμου.

Ο Ρακίσεφ, από την πλευρά του, είναι παντρεμένος με την κόρη ενός πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας της χώρας (που πρόσφατα μετονομάστηκε σε «Νουρσουλτάν», από τον ηλικιωμένο δεσπότη), ο οποίος αργότερα διετέλεσε υπουργός Άμυνας και αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Περνάμε στο 2012 και ο Ρακίσεφ μόλις είχε μπει στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους «μεγαλύτερης επιρροής» μεγιστάνες του Καζακστάν, με εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 332 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως πολλοί ολιγάρχες που είχαν στην κατοχή τους μια τεράστια περιουσία, ο Ρακίσεφ έψαχνε τώρα για ένα ασφαλές μέρος για να την «παρκάρει», έτσι είχε έρθει στην Αμερική αναζητώντας νέα μέρη για να επενδύσει τα ρούβλια που είχε κερδίσει με κόπο.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είχαν πάει εντελώς ομαλά. Διότι στον άκρως ρυθμισμένο κόσμο του δυτικού καπιταλισμού, ο Ρακίσεφ ανακάλυψε ότι οι σπουδαίοι επενδυτικοί εταίροι ήταν συχνά απρόθυμοι να πάρουν τα μετρητά του.

Τι έφταιγε; Το γεγονός ότι κανείς δεν ήταν απολύτως σίγουρος από πού προερχόταν πραγματικά ο πλούτος του.

Για παράδειγμα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν από την Mail δείχνουν ότι η International Finance Corporation, μια πολύ αξιοσέβαστη αδελφή οργάνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας, είχε προκαταρκτικές συνομιλίες με τον Ρακίσεφ σχετικά με μια επιχειρηματική συνεργασία, πριν αποφασίσει να αποχωρήσει.

Στη συνέχεια, η IFC ενημέρωσε ευγενικά τον ολιγάρχη ότι «δεν μπορεί να επενδύσει μαζί του», επειδή οι «πολύ βαθιές διαδικασίες επισταµένης έρευνας» είχαν αποδείξει ότι είχε κάποιες «συνδέσεις» που αφορούσαν την «οικογένεια του προέδρου» που «αποτελούν εμπόδιο για εμάς».

Φαινομενικά αγανακτισμένος, ο Ρακίσεφ απάντησε ότι θα διασφάλιζε ότι η οργάνωση «δεν θα συνεργαστεί ποτέ στο Καζακστάν με κανέναν».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξε τότε ενδιαφέρον για τον Ρακίσεφ. Σύντομα τον παρέσυρε σε μια έρευνα για πιθανές παραβιάσεις του Νόμου περί Διαφθοράς στο εξωτερικό που σχετίζονται με «μια επένδυση στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Καζακστάν».

Αν και ο Ρακίσεφ αρνήθηκε αμέσως κάθε αδίκημα και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες, τον Σεπτέμβριο του 2013 αποφάσισε να προσλάβει μια διαβόητη ακριβή δικηγορική εταιρεία των ΗΠΑ που ονομάζεται Greenberg Traurig για να αντιμετωπίσει τα επερχόμενα πυρά που σχετίζονταν με την έρευνα.

Φαίνεται ότι δύο δικηγόροι που ηγήθηκαν μιας ομάδας που εργαζόταν για την υπόθεση του Καζακστάν, ο Τζον Παπαλάρντο και ο Στάνφορντ Σώντερς, τον χρέωναν περίπου 1.000 και 700 δολάρια την ώρα αντίστοιχα.

Ήταν, αναμφίβολα, μια πολύ ενοχλητική (και ακριβή) επιχείρηση – για να μην αναφέρουμε πολύ απογοητευτική για έναν άνθρωπο που ίσως είχε συνηθίσει να περνάει το δικό του. Αυτό είναι ίσως αυτό που τον έπεισε να συναντηθεί με τον Χάντερ Μπάιντεν, μέλος μιας από τις πιο ισχυρές πολιτικές δυναστείες της Αμερικής.

Τον Μάιο του 2012, έλαβε email από τον επιχειρηματικό συνεργάτη του Χάντερ, Ντέβον Άρτσερ, δικηγόρο και πρώην μοντέλο της Abercrombie & Fitch. «Μπορείς να δειπνήσεις μαζί μου, με τον Χάντερ Μπάιντεν, την Άλεξ [Φορμπς Κέρι] και την ομάδα την Τετάρτη την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη; Θέλω να ενημερώσω τον Χάντερ πότε πρέπει να έρθει από την Ουάσινγκτον για να σε δει την Τετάρτη. Ανυπομονούμε να σε δούμε!’

Ο Ρακίσεφ απάντησε: «Γεια σου Ντέβον! Θα χαρώ να έχω ένα δείπνο με σένα και όλους τους φίλους μας! Ευχαριστώ πολύ για τις προσκλήσεις! Να προσέχεις αδερφέ μου!».

Μέχρι τον Ιούλιο, ο Χάντερ είχε ταξιδέψει στην Αστάνα για να συζητήσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες. «Ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σου και να δω ποια είναι τα επόμενα βήματά μας για να συνεχίσουμε την επίσκεψή μας στο Καζακστάν», έγραψε σε ένα email στον Ρακίσεφ που έστειλε λίγο αργότερα. «Ενημερώστε με αν χρειάζεστε κάτι από εμένα».

Τρεις μήνες αργότερα, ο Μπάιντεν βοηθούσε τον Ρακίσεφ να κάνει συζητήσεις σχετικά με την επένδυση στην Prospect Global Resources, μια εταιρεία εξόρυξης ποτάσας με έδρα την ανατολική Αριζόνα.

Αν και τα email που είδε η Mail δείχνουν ότι οι συνομιλίες τελικά κατέρρευσαν, παρέμεινε σε φιλικούς όρους: «Ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σου και να συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας», έγραψε ο Χάντερ στον Κουλιμπάγιεφ στις 25 Νοεμβρίου 2012.

«Καταλαβαίνω ότι εσύ και ο Τιμούρ αξιολογήσατε το PGRX, αλλά δεν ταίριαζε καλά αυτή τη στιγμή. Σας ευχαριστούμε που του ρίξατε μια ματιά και επίσης για τα γρήγορα σχόλια. Ενημέρωσέ με όταν θέλετε να συνδεθείτε.’

Το δίδυμο παρέμεινε σε στενή επαφή καθ’ όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους, συζητώντας μια σειρά επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

Στη συνέχεια, στα τέλη Οκτωβρίου 2013, ο συνεργάτης του Μπάιντεν, Άρτσερ, κανόνισε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Ρακίσεφ και της προαναφερθείσας Άλεξ Φορμπς Κέρι, η οποία μέχρι τότε προσπαθούσε να συγκεντρώσει μετρητά για να ξεκινήσει μια εταιρεία παραγωγής ταινιών.

Αμέσως μετά την κλήση εκείνο τον Δεκέμβριο, ο Ρακίσεφ έστειλε ένα email με χαρούμενα νέα: «Ευχαριστώ τον αδερφό μου από άλλη μητέρα! Σε ευχαριστώ πολύ αδερφέ μου! Αποφασίσαμε να επενδύσουμε 1 εκατ. [εκατομμύριο]! Δώσε τους το email μου!».

Η Φορμπς Κέρι, που δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ δημόσια το χρέος της στον Ρακίσεφ, ολοκλήρωσε τη συμφωνία τον Ιανουάριο του 2014. Τον επόμενο μήνα, αυτή και ο Μπάιντεν συναντήθηκαν με τον Ρακίσεφ για δείπνο στην Ουάσιγκτον.

«Ήταν χαρά μου που σε γνώρισα με τον Ντέβον και τον Χάντερ τις προάλλες», του είπε μετά μέσω email. «Θέλω να σ’ ευχαριστήσω για το όμορφο ρολόι! Λυπάμαι που δεν το άνοιξα στο τραπέζι. Παρεξήγησα και νόμιζα ότι ήταν δώρο για το μωρό, οπότε το άνοιξα όταν ήμουν στο σπίτι. Είναι πανέμορφο και είσαι τόσο γενναιόδωρος. . . Ελά σύντομα στη Νέα Υόρκη και φέρε και την οικογένειά σου. Θα φιλοξενήσουμε εσάς και την ομάδα σας ».

Ο Ρακίσεφ απάντησε ότι σκόπευε να δεχτεί αυτή την προσφορά τον Σεπτέμβριο. ‘Ας έρθουμε σε επαφή!’ έγραψε.

Δυστυχώς, τη στιγμή αυτής της ευτυχούς ανταλλαγής, ο γάμος του Μπάιντεν βρισκόταν σε διαδικασία κατάρρευσης. Τα πράγματα κορυφώθηκαν με ένα θεαματικά εχθρικό διαζύγιο στο οποίο η σύζυγός του Κάθλιν ισχυρίστηκε ότι είχε ξοδέψει «υπερβολικά για τα δικά του συμφέροντα (συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών, αλκοόλ, πόρνες, στριπτιτζάδικα και δώρα για τις γυναίκες με τις οποίες έχει σεξουαλικές σχέσεις), ενώ άφησε την οικογένεια του χωρίς χρήματα για την πληρωμή νόμιμων λογαριασμών».

Πηγή: The Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύλληψη τριών ατόμων για την πυρκαγιά στην Πάρο

Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα