ΑΘΗΝΑ
20:12
|
06.05.2024
Οι δικηγόροι του Δούκα της Γιορκ υποστηρίζουν ότι η κατήγορός του μπορεί να «υποφέρει από ψευδείς αναμνήσεις».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δικηγόροι του Δούκα του Γιορκ θέλουν να ανακρίνουν μία ψυχολόγο που έβλεπε τη γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να «υποφέρει από ψευδείς αναμνήσεις». Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι θέλουν ο σύζυγος της Βιρτζίνια Τζιούφρε, Ρόμπερτ, και η ψυχολόγος Δρ. Τζούντιθ Λάιτφουτ να εξεταστούν ενόρκως.

Η νομική ομάδα της Βιρτζίνια Τζιούφρε θέλει να καλέσει τον πρώην βοηθό του πρίγκιπα. Ο πρίγκιπας Άντριου έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες.

Καθώς μια δίκη πρόκειται να διεξαχθεί, αφού ένας δικαστής απέρριψε την πρόταση του πρίγκιπα να απορρίψει την αστική υπόθεση, και τα δύο μέρη ζητούν βοήθεια με την κλήση μαρτύρων στο εξωτερικό για να καταθέσουν.

Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν, ο οποίος εκδικάζει την υπόθεση στη Νέα Υόρκη, ζήτησε να ληφθούν οι μαρτυρίες από τους δικηγόρους έως τις 14 Ιουλίου και είπε ότι μια δίκη θα μπορούσε να διεξαχθεί αργότερα φέτος.

Ο πρίγκιπας Άντριου, 61 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες από την Βιρτζίνια Τζιούφρε ότι ήταν ένας από τους άντρες που έκαναν σεξ μαζί της ενώ διακινούνταν από τον εκλιπών χρηματοοικονομικό σύμβουλο Τζέφρι Έπσταϊν σε ηλικία 17 ετών – ανήλικη σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα θέλουν να ανακρίνουν τον σύζυγο της κατηγόρου του, Ρόμπερτ Τζιούφρε, για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους και για το πώς γνώρισε τη σύζυγό του γύρω στο 2002, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Θέλουν επίσης να ρωτήσουν την ψυχολόγο της, Δρ. Τζούντιθ Λάιτφουτ, για θέματα που συζήτησαν στις συνεδρίες της και να δουν τις σημειώσεις των γιατρών της και τα φάρμακα που της συνταγογραφήθηκαν.

Η νομική ομάδα υποστηρίζει ότι η Τζιούφρε, τώρα 38 ετών, «μπορεί να υποφέρει από ψευδείς αναμνήσεις» και θέλει επίσης να εξετάσει την Δρ. Λάιτφουτ σχετικά με τη «θεωρία των ψευδών αναμνήσεων».

Η Δρ. Λάιτφουτ και ο κ. Τζιούφρε, οι οποίοι ζουν και οι δύο στην Αυστραλία, θα κληθούν να εξεταστούν ενόρκως αυτοπροσώπως ή μέσω σύνδεσης βίντεο, δείχνουν τα έγγραφα.

Εν τω μεταξύ, δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι οι δικηγόροι της κας Τζιούφρε αναζητούν κατάθεση από δύο άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νομική της ομάδα θέλει τον Ρόμπερτ Όλνεϊ, τον πρώην βοηθό του πρίγκιπα, να παράσχει δήλωση.

Μια επιστολή που υποβλήθηκε στο Βασιλικό Δικαστήριο του Λονδίνου αναφέρει ότι η κα Τζιούφρε έχει λόγους να πιστεύει ότι ο κ. Όλνεϊ έχει πληροφορίες σχετικά με τη σχέση του πρίγκιπα Άντριου με τον καταδικασμένο δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων σε παιδιά Έπστιν.

Αυτό συμβαίνει επειδή το όνομα του κ. Όλνεϊ εμφανίζεται στα δημόσια διαθέσιμα αντίγραφα του τηλεφωνικού καταλόγου του Έπστιν, λένε οι δικηγόροι της.

Μια άλλη επιστολή ζητά μαρτυρία από τη Σουκρί Γουόκερ, εξηγώντας ότι δήλωσε στον Τύπο ότι ήταν πιθανή μάρτυρας της παρουσίας του πρίγκιπα Άντριου στο νυχτερινό κέντρο Tramp την εποχή που η κα Τζιούφρε είπε ότι κακοποιήθηκε.

Η κ. Τζιούφρε είπε ότι επισκέφτηκαν το κλαμπ στο Λονδίνο πριν δεχτεί επίθεση το 2001, αλλά τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι ο δούκας αρνήθηκε ότι ήταν στο Tramp την εν λόγω νύχτα ή ότι είχε συναντήσει ποτέ την κα Τζιούφρε.

Οι εξελίξεις έρχονται αφότου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι τόσο οι στρατιωτικοί όσο και οι βασιλικοί τίτλοι του πρίγκιπα Άντριου επιστράφηκαν στη βασίλισσα. «Ο δούκας του Γιορκ θα συνεχίσει να μην αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα και υπερασπίζεται αυτή την υπόθεση ως ιδιώτης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το παλάτι.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα