ΑΘΗΝΑ
16:59
|
19.04.2024
Λήγει αύριο 16/1 η προθεσμία του υποχρεωτικού εμβολιασμού άνω των 60 ετών. Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανθρώπων άνω των 60 ετών λήγει αύριο το βράδυ, 16 Ιανουαρίου 2022, με το ποσοστό του εμβολιασμού να έχει εκτοξευτεί λόγω των τσουχτερών προστίμων.

Να θυμίσουμε, ότι κάθε ανεμβολίαστος άνω των 60 ετών, ο οποίος δεν έχει προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό κατά του Covid-19 έως και αύριο (16/1/2022), θα έρθει αντιμέτωπος με πρόστιμο των 100 ευρώ.

Στις 17 Ιανουαρίου 2022 λοιπόν, ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των πολιτών άνω των 60 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τέλος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων.

Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πληρώσουν το πρόστιμο των 50 ευρώ για τον Ιανουάριο 2022 (μισός μήνας) και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο 2022.

Σύμφωνα λοιπόν, με κυβερνητικές πηγές το 90% των άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν, γεγονός που φανερώνει, ότι ο αριθμός αυτών των ατόμων αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 μονάδες.

Ειδικότερα:

2.761.838 πολίτες άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ οι νέοι εμβολιασμοί και τα νέα ραντεβού το τελευταίο δεκαπενθήμερο υπολογίζονται σε 217.000.

Εξαιρέσεις στα παραπάνω αποτελούν:

  • Οι κάτοικου του εξωτερικού
  • Όσοι έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού από τις τριμελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγεγνωσμένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ)
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό
  • Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα