ΑΘΗΝΑ
12:32
|
19.04.2024
Έτοιμες να περάσουν την «κόκκινη γραμμή» είναι οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έτοιμες να περάσουν την «κόκκινη γραμμή» είναι οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αν και η Ρωσία δεν απειλεί με στρατιωτικά αντίποινα, θα πρέπει να λάβει αντίμετρα εάν το ΝΑΤΟ επιμείνει στην επέκτασή του», τόνισε, μιλώντας στο CNN, λόγω της στρατιωτικής υποστήριξης της Συμμαχίας στην Ουκρανία.

Η Μόσχα θεωρεί επίσης απαραίτητο να κρατήσει στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, λόγω των εντάσεων στην περιοχή, συμπλήρωσε.

Ο Πεσκόφ είπε ακόμη πως η Ρωσία «δεν μπορεί να ανεχτεί το ΝΑΤΟ, ενώ αυτό σταδιακά ανοίγει τον δρόμο του προς την Ουκρανία». «Είδαμε το ΝΑΤΟ να εισβάλλει σταδιακά στο ουκρανικό έδαφος με τις υποδομές του, τους εκπαιδευτές του, τις προμήθειες αμυντικών και επιθετικών όπλων, την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού και ούτω καθεξής. Αυτό μας έφερε στην κόκκινη γραμμή, μια κατάσταση που δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε άλλο» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Οι προφορικές υποσχέσεις δεν εμπόδισαν το ΝΑΤΟ να κινηθεί στον μετασοβιετικό χώρο», είπε ο Πεσκόφ. «Όταν η Γερμανία επανενώθηκε και όταν η τότε Σοβιετική Ένωση και ο ηγέτης της, Γκορμπατσόφ, είπε εντάξει, υπήρξε μια υπόσχεση από την αμερικανική πλευρά. Δυστυχώς, δεν καθορίστηκε με ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο. Αλλά υπήρχε μια εγγύηση ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επέκτεινε ποτέ τη στρατιωτική του υποδομή ή την πολιτική του υποδομή προς τα ανατολικά», σημείωσε, αναφερόμενος στην ανάγκη να δοθούν εγγράφως εγγυήσεις ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε επίσης ότι αν και η Ρωσία δεν απειλεί με στρατιωτικά αντίποινα, θα πρέπει να λάβει αντίμετρα εάν το ΝΑΤΟ επιμείνει στην επέκτασή του.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα