ΑΘΗΝΑ
00:14
|
28.04.2024
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες ο απολογισμός του ιορδανικού στρατού μετά από συμπλοκή με λαθρεμπόρους στα βορειοανατολικά σύνορα με τη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ του ιορδανικού στρατού και λαθρεμπόρων ναρκωτικών που επιχειρούσαν να δεισδύσουν στη χώρα από τη Συρία έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στα βόρειοανατολικά σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία, με έναν αξιωματικό να χάνει τη ζωή του και τρεις στρατιώτες να στραυματίζονται, όταν οι λαθρέμποροι άνοιξαν πυρ κατά φυλακίου. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sawaleif.com, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του Ιορδανικού στρατού, τα ξημερώματα της Κυριακής, ομάδα διακινητών πυροβόλησε κατά των συνοριοφυλάκων σε ένα από τα βορειοανατολικά συνοριακά μέτωπα, με τον στρατό να ανταποδίδει τους πυροβολισμούς. Η σύγκρουση οδήγησε τους λαθρέμπορους να τραπούν σε φυγή στη Συρία, ωστόσο ο λοχαγός (Muhammad Yassin Musa Al-Khudayrat) έχασε τη ζωή του και τρία ακόμη μέλη του στρατού διακομίστηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Κίνγκ Ταλάλ (King Talal) όπου η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται. 

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο στρατός ανακοίνωσε πως μετά από έρευνα στην περιοχή κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ουσιών και μεταφέρθηκε στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω εξέταση, ενώ τονίστηκε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν με δύναμη και σταθερότητα κάθε προσπάθεια διείσδυσης ή λαθρεμπορίου για να προστατεύσουν τα σύνορα και να αποτρέψουν όσους προσπαθούν να παραβιάσουν την εθνική ασφάλεια της Ιορδανίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα