ΑΘΗΝΑ
01:20
|
19.04.2024
Φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου από την πορεία μνήμης, που πέρασε από το σημείο της δολοφονίας και ολοκληρώθηκε εκεί από όπου που ξεκίνησε, στην πλατεία Μερκούρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση-πορεία που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του  εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια στις 17 Ιανουαρίου του 2013, από τους χρυσαυγίτες Διονύσιο Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο. Ο Σαχζάτ Λουκμάν, 27 ετών τότε, πήγαινε με το ποδήλατό του για δουλειά στη λαϊκή και τον δολοφόνησαν με επτά μαχαιριές στην καρδιά.  

Οι φονιάδες του Λουκμάν εντοπίστηκαν από την Αστυνομία μετά τις καταγγελίες των κατοίκων της πολυκατοικίας που τους είδαν να τον αφήνουν αιμόφυρτο και να φεύγουν ατάραχοι. Έκαναν το «γύρο του θριάμβου» στο Σύνταγμα, όπως είχε πει η εισαγγελέας στη δίκη των χρυσαυγιτών, ενώ επάνω τους είχαν ακόμα κρυμμένα τα ματωμένα μαχαίρια.

Το κάλεσμα για την αντιφασιστική συγκέντρωση απηύθυνε η  ΚΕΕΡΦΑ, η οποία σε σε ανακοίνωσή της θυμίζει: «Η αποφυλάκιση του νεοναζί της Χρυσής Αυγής Μίχου είναι πρόκληση για  κάθε δημοκρατικό πολίτη και κάθε αντιφασίστα. Η απόφαση για την αποφυλάκιση του Μίχου, του πρώην βουλευτή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καταδικασμένου και για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, και  για τις δολοφονικές επιθέσεις στον Κοινωνικό Χώρο Συνεργείο και στην Πάρο, είναι σκέτη πρόσκληση. Είναι  μαχαιριά για τις οικογένειες των θυμάτων, του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις εκατοντάδες μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές που δέχτηκαν δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών της ΧΑ  και απαίτησαν δικαιοσύνη». Η πορεία ξεκίνησε στα Πετράλωνα, στην πλατεία Μερκούρη, πέρασε από το σημείο που αφαίρεσαν τη ζωή του Σαχζάτ Λουκμάν και κατέληξε πίσω στην πλατεία Μερκούρη. Το φωτορεπορτάζ είναι του Κωνσταντίνου Ζήλου:  


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα