ΑΘΗΝΑ
07:44
|
25.04.2024
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε νωριτερα σήμερα σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χερσονήσου του Άθου στη Χαλκιδική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χερσονήσου του Άθου στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός φέρεται να έγινε αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στις Σποράδες και τον Βόλο.

Μιλώντας στο ιστότοπο thesstoday ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να σημειωθούν αρκετοί μετασεισμοί, επισημαίνοντας «το θέμα είναι δεν ξέρω πώς θα συμπεριφερθεί το ρήγμα γιατί είναι ιδιαίτερη περίπτωση», τόνισε ο κ. Λέκκας, σημειώνοντας ότι «στο παρελθόν έχει δώσει πάρα πολλούς σεισμούς και χρειάζεται προσοχή. Οι μετασεισμοί θα σημειωθούν στο γύρο χώρο από Σιθωνία και Άγιο Όρος».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας, τόνισε ότι δεν έχουν καταγραφεί ζημιές μέχρι τώρα, κάνοντας λόγο για μια πολύ έντονη δόνηση. «Ήταν πάρα πολύ έντονος ο σεισμός και είχε διάρκεια. Έγινε αισθητός σε όλο τον δήμο Σιθωνίας, από τη Συκιά έως τον Μαρμαρά και τη Νικήτη. Έως τώρα δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιά σε κτήριο ή τραυματισμοί, ωστόσο, αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε κινητοποίηση του μηχανισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Sputnik News, thesstoday.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το στοίχημα του Μακρόν για μία βουτιά στον…Σηκουάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα