ΑΘΗΝΑ
10:52
|
20.04.2024
Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε μια νοσοκόμα στο Παλέρμο που φέρεται να προσποιούταν ότι έδινε εμβόλια Covid σε ακτιβιστές αντιεμβολιαστές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε μια νοσοκόμα στο Παλέρμο που φέρεται να προσποιούταν ότι έδινε εμβόλια Covid σε ακτιβιστές αντιεμβολιαστές, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν από επίσημα πιστοποιητικά υγείας για να ταξιδέψουν και να έχουν πρόσβαση σε μπαρ, εστιατόρια και μέσα μαζικής μεταφοράς στη χώρα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια κρυφή κάμερα για να βιντεοσκοπήσουν τη νοσοκόμα, μια 58χρονη γυναίκα που εργάζεται σε ένα κέντρο εμβολιασμού στην πρωτεύουσα της Σικελίας. Το απόσπασμα, που κυκλοφόρησε το Σάββατο στο Twitter, δείχνει την υγειονομικό να γεμίζει προφανώς μια δόση εμβολίου Covid-19 και στη συνέχεια να αδειάζει τη σύριγγα σε ένα χαρτομάντιλο πριν προσποιηθεί ότι την κάνει την ένεση στα χέρια αντιεμβολιαστών.

Η αστυνομία είπε ότι η αναμνηστική δόση της ίδιας της γυναίκας ήταν ψεύτικη και τη συνέλαβε με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια νοσοκόμα συλλαμβάνεται στην Ιταλία επειδή προσποιήθηκε ότι έκανε εμβόλια για τον Covid. Δεκάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών γιατρών, κατηγορήθηκαν ή ερευνήθηκαν με την υποψία ότι έκαναν ψεύτικα εμβόλια σε άτομα τους τελευταίους μήνες, με ορισμένους να πληρώνουν έως και 400 ευρώ ο καθένας για την υπηρεσία.

Την περασμένη Τετάρτη, μια Ιταλίδα νοσοκόμα στην Ανκόνα στην περιοχή Marche συνελήφθη επειδή φέρεται να έδωσε πλαστά εμβόλια για τον Covid σε τουλάχιστον 45 άτομα. Η υγειονομικός φέρεται να άδειαζε τα εμβόλια σε έναν κάδο ιατρικών απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι διαδηλωτές κατά του εμβολίου ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν έως και 300 ευρώ για την υπηρεσία προκειμένου να λάβουν το λεγόμενο «super green pass», που εισήγαγε η ιταλική κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο και το οποίο απαιτείται για να έχουν πρόσβαση σε κινηματογράφους, γυμναστήρια, νυχτερινά κέντρα και στάδια, καθώς και για να σερβιριστούν σε κλειστούς χώρους όπως μπαρ και εστιατόρια.

Η νοσοκόμα που συνελήφθη την Παρασκευή στο Παλέρμο είναι η δεύτερη υγειονομική υπάλληλος από το ίδιο νοσοκομείο της πόλης που καταλήγει στη φυλακή. Στις 21 Δεκεμβρίου, οι Σικελοί ερευνητές αποκάλυψαν μια άλλη υποτιθέμενη απάτη με δεκάδες αρνητές του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, που πλήρωναν μια νοσοκόμα έως και 400 ευρώ για να τους κάνει ψεύτικα εμβόλια.

Η γυναίκα, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και πλαστογραφία, πρόσφατα ομολόγησε την ενοχή της και άρχισε να συνεργάζεται με τις αρχές αποκαλύπτοντας τα στοιχεία της απάτης και τα ονόματα των συνεργών της. Η γυναίκα είπε στους ερευνητές ότι έκανε ένεση πλαστών εμβολίων επειδή χρειαζόταν χρήματα για να στηρίξει τον γιο της στο πανεπιστήμιο. Η νοσοκόμα ομολόγησε επίσης ότι παρείχε σε αντιεμβολιαστές πλαστά πιστοποιητικά με αρνητικά αποτελέσματα τεστ Covid.

«Αποκαλύψαμε τις σκοτεινές και δόλιες συνωμοσίες αυτών των σκληροπυρηνικών αντιεμβολιαστών που δεν διστάζουν να παραβιάσουν το νόμο», δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος του Παλέρμο, Leopoldo Laricchia, σε δήλωση. «Αυτή η έρευνα δείχνει επίσης πώς, δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που εργάζονται σε νοσοκομεία σε στενή επαφή με ασθενείς».

Καθώς οι χώρες στην Ευρώπη προσπαθούν να επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες για να σταματήσουν το ξέσπασμα της μετάλλαξης Όμικρον, αυξανόμενοι αριθμοί αντιεμβολιαστών προσπαθούν να παρακάμψουν τη νομοθεσία για να αποκτήσουν ένα πάσο εμβολιασμού.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, στη Biella, μια πόλη κοντά στο Τορίνο, στην περιοχή του βόρειου Πιεμόντε, ένας άνδρας προσήλθε για το εμβόλιο Covid-19 φορώντας ένα ψεύτικο χέρι από σιλικόνη. Αφού ολοκλήρωσε τις γραφειοκρατικές τυπικότητες, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής ενός εντύπου συγκατάθεσης ενώπιον ενός γιατρού, ο άνδρας, ένας 50χρονος οδοντίατρος, κάθισε και σήκωσε το μανίκι του πουκαμίσου του καθώς προετοιμαζόταν για μια υγειονομικό να του κάνει το εμβόλιο.

Αλλά αφού κοίταξε πιο προσεκτικά και άγγιξε το χέρι, η νοσοκόμα ζήτησε από τον άνδρα να βγάλει το πουκάμισό του. Το σχέδιό του ναυάγησε, και στη συνέχεια προσπάθησε να πείσει την υγειονομικό να κάνει τα στραβά μάτια.

Η μετάλλαξη Όμικρον αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 80% των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία, καθώς ο ημερήσιος αριθμός νέων μολύνσεων έχει αρχίσει να μειώνεται τις τελευταίες ημέρες. Η Ρώμη αναμένεται να φτάσει το 95% της εμβολιαστικής κάλυψης έως τον Μάιο.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα