ΑΘΗΝΑ
19:17
|
19.04.2024
Τα φάρμακα κατά της COVID-19 θεωρούνται το επόμενο βήμα στην καταπολέμηση του ιού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και συγκεκριμένα την ερχόμενη Άνοιξη, βλέπει ο Άλμπερτ Μπουρλά «επιστροφή στην κανονική ζωή», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε αργά την Κυριακή.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, σύμφωνα με τους Financial Times, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ανέφερε πως θεωρεί τον όγκο των τεστ, τους εμβολιασμούς και τις αναδυόμενες θεραπείες ως βασικούς παράγοντες για την τελική έξοδο του πλανήτη από την πανδημία, η οποία έχει σκοτώσει 850.000 ανθρώπους μόνο στις ΗΠΑ.

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τις ανακοινώσεις της Pfizer για επενδυτικά σχέδια 500 εκ. ευρώ στη Γαλλία, με ορίζοντα πενταετίας. Συγκεκριμένα, στα «σκαριά» βρίσκεται η συνεργασία της εταιρείας με την Novasep, η οποία θα παράγει την βασική δραστική ουσία του χαπιού της Pfizer κατά της Covid-19, Paxlovid, καθώς και η επένδυση σε γαλλικές εταιρείες βιοτεχνολογίας και η αύξηση των κλινικών μελετών με τη συμμετοχή Γάλλων ασθενών.

Τα αντιιικά φάρμακα για την COVID-19 θεωρούνται το επόμενο βήμα στη μάχη κατά του ιού. Τα εμβόλια θεωρείται ότι βοήθησαν στην πρόληψη θανάτων κατά το πρόσφατο κύμα λοιμώξεων, αλλά οι επικριτές τους υποστηρίζουν πως ελάχιστα έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου, λόγω της μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον.

Τον περασμένο μήνα, οι ρυθμιστικές αρχές υγείας των ΗΠΑ ενέκριναν το χάπι  Paxlovid για τη θεραπεία πρώιμων λοιμώξεων από τον COVID-19. Η χορήγησή του, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μειώσει σχεδόν κατά 90% τις νοσηλείες και τους θανάτους, μεταξύ ασθενών που είναι πιο πιθανό να νοσήσουν βαριά.

Σε άλλη του συνέντευξη, στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δήλωσε ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για πολλά χρόνια ακόμη, ωστόσο είπε το σημερινό πανδημικό κύμα λογικά θα είναι το τελευταίο που οδηγεί σε περιοριστικά μέτρα.

Με πληροφορίες από Fox Business, Capital.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα