ΑΘΗΝΑ
06:52
|
26.04.2024
Η Γερμανική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας (MAD) ερευνά και υποθέσεις μεμονωμένων αρνητών-στρατιωτών που σχετίζονται με ακροδεξιούς κύκλους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες περιπτώσεις Γερμανών στρατιωτικών  που αντιστέκονται στον εμβολιασμό καταγράφουν ρεπορτάζ του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Ντόιτσε Βέλλε και άλλων γερμανικών ΜΜΕ, μολονότι η χορήγηση εμβολίων κατά του κορονοϊού covid-19 έχει πλέον καταστεί υποχρεωτική.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο ΝTV αναφέρει ότι η Γερμανική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας (MAD) ερευνά και υποθέσεις μεμονωμένων στρατιωτών που φέρεται πως σχετίζονται με το λεγόμενο κίνημα των Querdenker, ένα κράμα αρνητών του εμβολιασμού, υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας αλλά και ακροδεξιών.

Σύμφωνα με αναφορά στην Επιτροπή Άμυνας της επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας Μαρτίνα Ρόζενμπεργκ, αρκετοί εκ των στρατιωτών που βρίσκονται υπόλογοι, έχουν προσελκύσει και στο παρελθόν το ενδιαφέρον των αρχών λόγω πιθανών διασυνδέσεων με ακροδεξιές οργανώσεις.

Παράλληλα, το γερμανικό δίκτυο επικαλούμενο στοιχεία του περιοδικού Der Spiegel επισημαίνει πως από την επίσημη καθιέρωση υποχρεωτικού εμβολιασμού στον γερμανικό στρατό μέχρι σήμερα, έχουν κινηθεί δεκάδες πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος στρατιωτών που αρνούνταν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα του υπουργείου Άμυνας, τα οποία περιήλθαν στη διάθεση του Spiegel, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι τελούν υπό διερεύνηση για πειθαρχικά παραπτώματα 50-60 στρατιώτες, οι οποίοι αρνούνται τον εμβολιασμό.

Γερμανία στρατός εμβολιασμός

Για τους περίπου 180.000 Γερμανούς στρατιώτες η άρνηση εμβολιασμού ισοδυναμεί με άρνηση υπακοής εντολών, ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αποβολή τους από τους κόλπους της Μπούντεσβερ.

Συγκεκριμένα βάσει του κώδικα που ισχύει για τον γερμανικό στρατό κάθε στρατιώτης οφείλει να πράττει τα δέοντα για τη διατήρηση της προσωπικής του υγείας αλλά και να ανέχεται ιατρικά μέτρα ακόμη και παρά τη θέλησή του, εάν αυτά αποσκοπούν στην πρόληψη ή την καταπολέμηση μεταδοτικών ασθενειών (Άρθρο 17a Soldatengesetz).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα