ΑΘΗΝΑ
06:45
|
25.04.2024
Φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου από τη διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων που βρήκαν κλειστή την πόρτα του προέδρου τμήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλειστή βρήκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι την πόρτα του προέδρου Τμήματος στην ΑΣΟΕΕ στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα (17/1), με αίτημα την απομάκρυνση του καθηγητή ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για οικονομικές κι άλλες υποθέσεις.

«Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συγκάλυψη, και ο πρύτανης, Δημήτρης Μπουραντώνης», ζητούν εδώ και ημέρες οι φοιτητές, επισημαίνοντας ότι «η ιδιότητα του καθηγητή οφείλει να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Παράλληλα οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία η οποία αναμένεται να «μπει» στα ιδρύματα σε τέσσερις μήνες από σήμερα και η οποία ξεκίνησε σήμερα την εκπαίδευσή της στην Κομοτηνή. «Καμία σκέψη για αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ. Όχι στη συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων», έγραφε σε πανό ο φοιτητικός σύλλογος του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Η κατάληψη και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. «Έπειτα από απόφαση του φοιτητικού συλλόγου για κινητοποίηση στην πρυτανεία της σχολής, η πρυτανεία για μία ακόμα φορά απουσίαζε δείχνοντας ότι αρνείται να συνομιλήσει με τους φοιτητές. Μιλάμε λοιπόν για μία πρυτανεία που συγκαλύπτει ξεκάθαρα το όλο σκάνδαλο με τον καθηγητά , βάζει τα ΟΠΚΕ μέσα στο πανεπιστήμιο, δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των φοιτητών και αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Μια τέτοια πρυτανεία δεν έχει θέση μέσα στο πανεπιστήμιο. Απαιτούμε να παραιτηθεί ο πρύτανης Μπουραντώνης και να μην διδάξει ξανά στην σχολή ο εν λόγω καθηγήτης. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα βρισκόμαστε έξω από την πρυτανεία μέχρι ο πρύτανης να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί. Όλες και όλοι αύριο 13:00 έξω από την πρυτανεία της σχολής», αναφέρει η ανακοίνωση η Α.Ρ.Εν.Α. σε ανακοίνωσή της στο Facebook.

Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου από την ΑΣΟΕΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα