ΑΘΗΝΑ
19:48
|
19.04.2024
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη κηρυχθεί οι Βιρτζίνια, Τζόρτζια και Βόρεια και Νότια Καρολίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή χειμερινή θύελλα έχει καλύψει τα πάντα με χιόνι και πάγο στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά και συνεχείς είναι οι συστάσεις των αρχών σε περισσότερους από 80 εκατομμύρια ανθρώπους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC περισσότεροι από 145.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες ενώ χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Οι πολιτείες Βιρτζίνια, Τζόρτζια και Βόρεια και Νότια Καρολίνα έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS) προειδοποιεί ότι σε ορισμένες περιοχές αναμένεται χιονόπτωση που θα ξεπεράσει τα 30 εκατοστά σε ύψος.  Παράλληλα, εκδόθηκε προειδοποίηση προς τους οδηγούς οχημάτων για «επικίνδυνες οδικές συνθήκες» και για μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση από το Άρκανσο, στο νότιο τμήμα της χώρας, ως το Μέιν, στο βορειοανατολικό. «Η χιονόπτωση και ο παγετός ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις, διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων», ανέφερε το NWS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press» (Ασοσιέτεντ Πρες) η Τροχαία έχει ήδη καταγράψει εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα στις εθνικές οδούς των περιοχών που πλήττονται από το κύμα κακοκαιρίας. Η αστυνομία της Βιρτζίνια επιβεβαίωσε στο Twitter την πρόκληση αρκετών τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία ευτυχώς δεν ήταν σοβαρά, και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο στο νότιο τμήμα της πολιτείας.

Οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν πλημμυρικά φαινόμενα στις ακτές της Νέας Υόρκης σε περιοχές του Κονέκτικατ.

Στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.us, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος φέρεται να αποκαταστάθηκε το βράδυ, μειώνοντας τον αριθμό αυτών που δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σε κάτω των 145.000.

Στην Τζόρτζια, ο κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ κήρυξε ήδη από την Παρασκευή κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εκχιονιστικά μηχανήματα είχαν βγει πριν από το μεσημέρι στους δρόμους για να τους καθαρίσουν από το χιόνι. Εξάλλου, οι κάτοικοι της Ατλάντα, η οποία έχει ήπιο κλίμα, είδαν να πέφτει χιόνι.

Στον Καναδά, η περιφέρεια του Οντάριο, η οποία συνορεύει με την πολιτεία της Νέας Υόρκης, οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση την Κυριακή για την άφιξη της χειμερινής θύελλας, η οποία θα πλήξει κυρίως τις νότιες περιοχές της καναδικής πολιτείας. Στο Τορόντο, πρωτεύουσα του Οντάριο και η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά, αναμένεται χιόνι που θα φτάσει τα 20 εκατοστά σε ύψος.

Με πληροφορίες από BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα