ΑΘΗΝΑ
22:51
|
25.04.2024
Η Διοίκηση Θεραπευτικών Αγαθών (TGA) ανακοίνωσε ότι επανεξέτασε τα δεδομένα και πλέον κρίνει ότι το ρωσικό εμβόλιο παρέχει προστασία κατά της Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται από σήμερα Δευτέρα (17/1) η είσοδος στη χώρα για τα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου Covid-19. Ειδικότερα, η Διοίκηση Θεραπευτικών Αγαθών (TGA) της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι επαναξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα που είχε αποστείλει η Μόσχα και διαπιστώθηκε ότι το ρωσικό εμβόλιο «παρέχει προστασία και μειώνει σημαντικά την πιθανότητα κάποιος ταξιδιώτης να μεταδώσει ή να μολύνει με τον ιό άλλους ανθρώπους κατά την παραμονή του στη χώρα».

Σύμφωνα με την αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή TGA τα δεδομένα που παρείχε το «Ινστιτούτο Γκαμαλέγια» της Ρωσίας αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο Sputnik V εμφανίζει αποτελεσματικότητα 89%  κατά της λοίμωξης COVID-19 και 98-100% κατά της νοσηλείας ή του θανάτου. Ωστόσο, οι εμβολιασμένοι με το μονοδοσικό ρωσικό εμβόλιο Sputnik Light επί του παρόντος δεν θα γίνονται δεκτοί στην Αυστραλία.

Να σημειωθεί πως το ρωσικό εμβόλιο που αναπτύχθηκε το 2020 από το Εθνικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας έχει λάβει έγκριση για έκτακτη χορήγηση σε 70 χώρες στον κόσμο.

Το αυστηρό εμβολιαστικό καθεστώς της Αυστραλίας βρέθηκε στο προσκήνιο με αφορμή τη διοργάνωση του τουρνουά τένις, Australian Open, το οποίο ξεκίνησε σήμερα χωρίς τον Νόβακ Τζόκοβιτς (νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη) μετά την ακύρωση της βίζας και της απέλασής του.

Η ρωσίδα τενίστρια Νατάλια Βιχλιάντσεβα επίσης είχε ανακοινώσει πριν από ένα μήνα ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στο Australian Open γιατί ήταν εμβολιασμένη με το Sputnik V, το οποίο η κυβέρνηση της Αυστραλίας τότε δεν αναγνώριζε.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα