ΑΘΗΝΑ
21:58
|
16.04.2024
Σύμφωνα με τον Γερμανό Αλεξάντερ Ραρ, οι πολιτικές των Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι που οδήγησαν στην έκρηξη της κρίσης του φυσικού αερίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ρώσοι προμηθευτές όχι μόνο εκπλήρωσαν όλες τις υποχρεώσεις προς τους ευρωπαίους εταίρους τους σύμφωνα με τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί, αλλά ενίσχυσαν επίσης τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος σχολίασε τις νέες κατηγορίες που εκτοξεύονται κατά της Μόσχας ότι προσπαθεί να επιδεινώσει την ήδη δυσχερή κατάσταση που υπάρχει στην ενεργειακή αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτές οι κατηγορίες αποτελούν τμήμα ενός σχεδίου «αντιρωσικής προπαγάνδας» και μια προσπάθεια συγκάλυψης των οικονομικών λαθών της Ευρώπης.

«Αν η Gazprom δεν εκπλήρωνε πραγματικά τις υποχρεώσεις της σχετικά με τις προμήθειες φυσικού αερίου, οι πελάτες της θα είχαν υποβάλει καταγγελίες και οι ρυθμιστικές αρχές θα είχαν λάβει κατασταλτικά μέτρα», εξήγησε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Ενεργειακής Ασφάλειας της Ρωσίας Αλεξέι Γκρίβατς. «Γι’ αυτό όλα αυτά είναι μέρος μιας αντιρωσικής προπαγανδιστικής εκστρατείας, η οποία δεν βασίζεται σε γεγονότα», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για εξαπάτηση και εικασίες εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, καθώς και των προσπαθειών να κατηγορηθεί η Ρωσία ότι συμπεριφέρεται επιθετικά προς τους εταίρους της», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Ευρώπης της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Βλάντισλαβ Μπέλοφ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτικό Αλεξάντερ Ραρ, οι δραστηριότητες των Ευρωπαίων αξιωματούχων είναι που οδήγησαν στην έκρηξη της κρίσης του φυσικού αερίου. Η ενεργειακή μετάβαση είναι ένας από τους λόγους καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν έχουν καταφέρει μέχρι και σήμερα να καλύψουν τη ζήτηση. «Δεν θέλουν να ομολογήσουν τις γκάφες και τους λανθασμένους υπολογισμούς τους. Χρειάζονται λοιπόν κάποιον να κατηγορήσουν, χρειάζονται μια εχθρική χώρα για να ρίξουν την ευθύνη. Δυστυχώς, η Ρωσία είναι ο τέλειος σάκος του μποξ στην Ευρώπη», επεσήμανε.

Οι κάτοικοι της ΕΕ εκφράζουν ήδη οργή για τις αυξανόμενες τιμές, γι’ αυτό οι αξιωματούχοι πρέπει να ψάξουν για κάποιον να του κουνήσουν το δάχτυλο, πρόσθεσε ο Ραρ. Ο ειδικός συμμερίζεται την άποψη ότι οι Ευρωπαίοι προκάλεσαν οι ίδιοι την ενεργειακή κρίση. Η έναρξη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 θα αύξανε τις προμήθειες φυσικού αερίου και «όλα εξαρτώνται από τους Ευρωπαίους εδώ», σημείωσε ο αναλυτής.

ΠΗΓΗ:Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα