ΑΘΗΝΑ
10:55
|
23.05.2022
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πως στις προτεραιότητες της υπουργού Λίνας Μενδώνη δεν είναι οι άνθρωποι των τεχνών και του Πολιτισμού...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προκήρυξη για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του θερινού ανακτόρου στο πρώην Βασιλικό κτήμα Τατοΐου με προβλεπόμενο κόστος περίπου 14,3 εκατομμύρια ευρώ ανάρτησε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού στην “Διαύγεια“, αποδεικνύοντας τις πολιτικές προτεραιότητες της υπουργού Λίνας Μενδώνη σε μία παρατεταμένη περίοδο σκληρής οικονομικής δοκιμασίας πολλών κλάδων της τέχνης και του πολιτισμού κατά την παρατεταμένη περίοδο πανδημίας.

Οι προβλεπόμενες εργασίες προβλέπουν την οικοδομική, λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κτιρίου, την ενοποίηση και εναρμόνισή του με το ύφος και την τεχνοτροπία του συνόλου των κτιρίων του κτήματος και την ανάκτηση της ταυτότητάς του ως αντίγραφο του παλατιού στο Peterhof, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Ως βασικός σκοπός των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του θερινού ανακτόρου στο πρώην Βασιλικό κτήμα Τατοΐου αναφέρεται μεταξύ άλλων η μετατροπή του κτιριακού συγκροτήματος σε «επισκέψιμο» στο κοινό, καθώς στους χώρους του θα εκτίθενται η επίπλωση και τα αντικείμενα της πρώην βασιλικής οικογένειας.

Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου: Τα έργα συνεχίζονται - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα  Online

Παράλληλα στους χώρους του υπογείου, θα υπάρχουν αίθουσες για εκπαιδευτικά προγράμματα ή μικρές θεματικές περιοδικές εκθέσεις.

Προβλέπεται επίσης στον κινηματογράφο, που προτείνεται να διατηρηθεί, να γίνονται προβολές «ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο, οργανωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο μοντέλο διαχείρισης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Πράσινο φως» από την ΕΕ και στο εμβόλιο της AstraZeneca για 3η δόση

Φαρμακευτική κάνναβη: Πότε χορηγείται με τον… νόμο

Ραϊσί: Εκδίκηση για το αίμα του «μάρτυρα»

Τραγωδία εν πλω με επτά νεκρούς στις Φιλιππίνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα