ΑΘΗΝΑ
15:36
|
25.04.2024
Τρία φορτηγά καυσίμων εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι σήμερα το πρωί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία φορτηγά καυσίμων εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι σήμερα το πρωί. Η, υποστηριζόμενη από το Ιράν, σιιτική αντάρτικη ομάδα των Χούθι της Υεμένης υποστήριξε ότι έφερε εις πέρας μία επίθεση «βαθιά μέσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Το κίνημα των Χούθι, το οποίο μάχεται έναν στρατιωτικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία που περιλαμβάνει και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει εξαπολύσει συχνά διασυνοριακές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Σαουδική Αραβία, αλλά έχει αναλάβει την ευθύνη για πολύ λίγες τέτοιες επιθέσεις στα ΗΑΕ, τις οποίες οι αρχές των Εμιράτων συνήθως αρνούνται να επιβεβαιώσουν.

Η αστυνομία του Άμπου Ντάμπι είπε ότι τρία φορτηγά βυτιοφόρων καυσίμων εξερράγησαν στη βιομηχανική περιοχή Μουσαφφά, κοντά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης της εταιρείας πετρελαίου ADNOC, και ότι ξέσπασε επίσης φωτιά σε εργοτάξιο στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι.

«Οι αρχικές έρευνες εντόπισαν τμήματα ενός μικρού αεροπλάνου, που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι drone, και στις δύο τοποθεσίες όπου θα προκλήθηκαν οι εκρήξεις και η φωτιά», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM. Δεν υπήρξε «σημαντική ζημιά» από τις εκρήξεις και την πυρκαγιά, και έχει ξεκινήσει πλήρης έρευνα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, από τη μεριά του, είπε ότι η ομάδα του ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση «βαθιά μέσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», και πως θα ακολουθήσουν λεπτομερείς ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες.

Τον Ιούλιο του 2018, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέψευσαν αναφορές ότι οι Χούθι επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι με drone. Ένα μήνα αργότερα, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι είπε ότι λειτουργούσε κανονικά, αφού τα ΜΜΕ των Χούθι είχαν αναφερθεί ήδη στην επίθεση.

Τον Δεκέμβριο του 2017, οι Χούθι δήλωσαν ότι εκτόξευσαν πύραυλο κρουζ προς πυρηνικό εργοστάσιο στο Άμπου Ντάμπι, κάτι που οι αρχές των Εμιράτων διέψευσαν κατηγορηματικά.

ΠΗΓΗ: Swissinfo.ch

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: «Στο στόμα του λύκου» η φρεγάτα Ύδρα

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα