ΑΘΗΝΑ
10:26
|
22.05.2022
Ως το τέλος του μήνα έχουν κληθεί για απολογίες βασικά πρόσωπα και των δύο υποθέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι δύο δικαστικές έρευνες που διενεργούνται από τις ανακρίτριες του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Η Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis και η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη που έχει αναλάβει την υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες, ολοκλήρωσαν τον κύκλο της εξέτασης των μαρτύρων και εισήλθαν πλέον στο καθοριστικό στάδιο των απολογιών των κατηγορουμένων.

Σε απολογία Φιλιππάκης και Βαξεβάνης

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της κλήσης προς απολογία για τα μη πολιτικά πρόσωπα στην έρευνα που αφορά την υπόθεση της Novartis, στην οποία έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, έχουν κληθεί σε απολογία, μεθαύριο Τετάρτη, ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Οι Φιλιππάκης και Βαξεβάνης αναμένεται να ζητήσουν εύλογα προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την απολογία τους. Θα ακολουθήσουν οι απολογίες από πρόσωπα της Εισαγγελίας Διαφθοράς και ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να κλείσει με την κλήση προς απολογία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σε απολογία ο Παππάς και Καλογρίτσας

Αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη έχει καλέσει σε απολογία τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για τον οποίο η Βουλή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας θα προσέλθει να απολογηθεί στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2022 και θα ακολουθήσει ο Νίκος Παππάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γκεστ σταρ σε σαπουνόπερα ο Κάρολος και η Καμίλα

Καμία απάντηση από τη Βόρεια Κορέα στην προσφορά εμβολίων από τις ΗΠΑ

«Αποφασιστικής σημασίας» για τις ΗΠΑ η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Ταλιμπάν

ΔΝΤ: Οι κυβερνήσεις πρέπει να επιδοτήσούν τρόφιμα και ενέργεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα