ΑΘΗΝΑ
03:38
|
27.04.2024
Ενώ οι ειδικοί συνιστούν προσοχή και επαγρύπνηση τονίζοντας πως η πανδημία δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους θα ανοίξει την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε επίσης πως πλέον ξεπεράσαμε τα 18,65 εκατ. εμβολιασμούς.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου με αφορμή το γεγονός ότι παρά την ύφεση στα κρούσματα, ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων παραμένει ιδιαίτερα υψηλός, επισήμανε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη. Τόνισε με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη των εμβολιασμών, πως η χορήγηση εμβολίων έχει αποδείξει την πολύτιμη συμβολή τους στη μείωση περισσότερων θανατηφόρων κρουσμάτων.

Επικαλούμενη, πρόσφατη μελέτη, τόνισε ότι η εξουδετερωτική ικανότητα των αντισωμάτων στα παιδιά ήταν ίδια με των ενηλίκων ενώ η κυτταρική ήταν διπλάσια από αυτήν των ανηλίκων.  Ανέφερε πως τα αντισώματα στα παιδιά διαρκούν πέραν των έξι μηνών τονίζοντας ότι όλα δείχνουν πως τα παιδιά διαθέτουν ισχυρούς μηχανισμούς αντιμετώπισης της λοίμωξης.
 Επιπλέον κατέγραψε πως η παραλλαγή Όμικρον αύξησε και τον αριθμό εισαγωγών των παιδιών στα νοσοκομεία, τονίζοντας ωστόσο ότι η νόσηση δεν είναι σοβαρή. Στα βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους η εισαγωγή γίνεται «κυρίως για προληπτικούς λόγους».

Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε τέλος σε μια ακόμα μελέτη για τις εγκύους λέγοντας ότι από αυτήν συνάγεται ότι ο εμβολιασμός κατά την κύηση δεν προκαλεί πρόωρους τοκετούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα