ΑΘΗΝΑ
23:53
|
01.05.2024
Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά για μία ακόμη νύχτα καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τον χιονιά χωρίς ρεύμα και θέρμανση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο έλεος χιονοθύελλας παραμένουν και αυτό το 24ωρο ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και του Καναδά με αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Ως νωρίς σήμερα το απόγευμα πάνω από 215.000 αμερικανικά νοικοκυριά βρίσκονταν στο σκοτάδι και στο κρύο σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας poweroutage.us που ενημερώνει για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στις ΗΠΑ.

Εικόνα

Προειδοποίηση για σφοδρή καταιγίδα έχει εκδοθεί σε 11 πολιτείες, από την Τζόρτζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας έως το Μέιν στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται αργότερα απόψε και στη βόρεια Νέα Υόρκη καθώς και σε μεγάλα υψόμετρα στην περιοχή της Νέας Αγγλίας (βορειοανατολικά).

Εικόνα

Στο δε Οχάιο είχαμε σήμερα σΣτις 17.00 ώρα Ελλάδας πάνω από 57 εκατοστά χιονιού.

«Μια ισχυρή χιονοθύελλα από το βορειοανατολικό τμήμα θα μετακινηθεί έως το νοτιοανατολικό τμήμα του Καναδά έως αύριο το πρωί», σημειώνει η αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χτες, περισσότερες από 2.200 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ακυρώθηκαν ή καθυστέρησαν στις ΗΠΑ.

 Στον Καναδά, ορισμένες περιοχές στις επαρχίες του Κεμπέκ και του Οντάριο έχουν τεθεί σε συναγερμό για μια χιονοθύελλα, όπως το Τορόντο, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και η Οτάβα, η πρωτεύουσα.

Aρκετά τηλεοπτικά δίκτυα με αυτή την αφορμή θύμισαν στους Καναδούς οδηγούς πώς πρέπει να προετοιμάσουν σωστά τα αυτοκίνητά τους ενόψει βαρυχειμωνιάς και χιονοθύελλας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα