ΑΘΗΝΑ
00:18
|
27.04.2024
Η Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες κωμικός θα έκλεινε χθες Δευτέρα 100 χρόνια ζωής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μπέτι Γουάιτ, η γλυκιά Ρόουζ από τα «Χρυσά Κορίτσια», θα έκλεινε χθες, 17 Ιανουαρίου, 100 χρόνια ζωής. Η κορυφαία τηλεοπτική σταρ, που μέτρησε 80 χρόνια καριέρας, απεβίωσε λίγες ώρες πριν μπει το 2022 σε ηλικία 99 ετών. Με αφορμή τα γενέθλια που δεν πρόλαβε να γιορτάσει η επί σειρά ετών βοηθός της εκλιπούσης ηθοποιού, Κίρστεν, ανήρτησε στο λογαριασμό της Μπέτι Γουάιτ στο Facebook την τελευταία της φωτογραφία.

Και έγραψε: «γεια σε όλους. Είμαι η Κρίστεν, η βοηθός της Μπέτι. Μ’ αφορμή αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη φωτογραφία της Μπέτι, η οποία τραβήχτηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 2021. Πιστεύω ότι είναι η τελευταία φωτογραφία της ζωής της. Όπως πάντα η Μπέτι έλαμπε, ήταν πανέμορφη και η χαρά της ζωής».

Η Γουάιτ γεννήθηκε 17 Ιανουαρίου 1922 σε προάστιο του Σικάγο. Η καριέρα της στο ραδιόφωνο άρχισε τη δεκαετία του ’40, ενώ στην πορεία απέκτησε και δική της ραδιοφωνική εκπομπή. Το 1949 άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικό σόου, κάτι που της εξασφάλισε όλο και περισσότερους ρόλους στην τηλεόραση τις επόμενες δεκαετίες. Είχε γίνει διάσημη για τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά «The Golden Girls» («Τα Χρυσά Κορίτσια») που παίχτηκε και στην Ελλάδα.

Η Μπέτι Γουάιτ ήταν ελληνικής καταγωγής, από την πλευρά της μητέρας της, ελληνοαμερικανίδας Χριστίνας Κατσίκη.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα