ΑΘΗΝΑ
00:04
|
27.04.2024
Οι 10 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι η ενεργοποίηση των υπηρεσιών κινητής 5G θα προκαλέσει «μεγάλα προβλήματα» στις πτήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι 10 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι η επικείμενη ενεργοποίηση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας 5G θα προκαλέσει «μεγάλα προβλήματα» στις πτήσεις.

Είπαν ότι η έναρξη των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας Verizon και AT&T 5G, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, θα προκαλέσει μια «εντελώς αποφεύξιμη οικονομική καταστροφή».

Οι αεροπορικές εταιρείες φοβούνται ότι τα σήματα 5G της ζώνης C θα διαταράξουν τα συστήματα πλοήγησης των αεροπλάνων, ιδιαίτερα αυτά που χρησιμοποιούνται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε σε επιστολή που εστάλη στις αεροπορικές αρχές των ΗΠΑ.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των American Airlines, Delta Air Lines και United Airlines, πλαισιωμένοι και από άλλους, δήλωσαν: «Χρειάζεται άμεση παρέμβαση για να αποφευχθούν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, που θα επηρεάσουν τους επιβάτες αεροπορικών μεταφορών, τους αποστολείς, την αλυσίδα εφοδιασμού και την παράδοση των απαραίτητων ιατρικών προμηθειών», συμπεριλαμβανομένης της διανομής εμβολίων.

Οι αεροπορικές εταιρείες θέλουν να εξαιρεθούν τα σήματα 5G από «τα περίπου δύο μίλια διαδρόμων αεροδρομίων στα επηρεαζόμενα αεροδρόμια, όπως ορίζονται από την FAA στις 19 Ιανουαρίου 2022».

«Αυτό θα επιτρέψει την ανάπτυξη του 5G αποφεύγοντας επιβλαβείς επιπτώσεις στον κλάδο των αερομεταφορών, στο ταξιδιωτικό κοινό, στην αλυσίδα εφοδιασμού, στη διανομή εμβολίων, στο εργατικό δυναμικό μας και στην ευρύτερη οικονομία.»

«Ζητάμε περαιτέρω από την FAA να εντοπίσει αμέσως εκείνους τους σταθμούς βάσης που βρίσκονται πιο κοντά σε βασικούς διαδρόμους αεροδρομίων που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να αποφευχθεί η αναστάτωση», πρόσθεσαν.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα