ΑΘΗΝΑ
11:03
|
06.05.2024
Επιδότηση 40-50% του ενοικίου για οικογένειες που κερδίζουν λιγότερο απο το τριπλάσιο του δείκτη δημοσίου εισοδήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισπανική κυβέρνηση θα εγκρίνει, σήμερα Τρίτη, ένα εθνικό κρατικό σχέδιο για την πρόσβαση στη στέγαση για την περίοδο 2022-2025. Η εν λόγω βοήθεια θα είναι συνολικά ύψους 432 εκατ. ευρώ, καθώς θα περιλαμβάνει και ένα voucher ενίσχυσης ενοικίου για τους νέους που θα ανέρχεται συνολικά στα 200 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο εταίρος της EURACTIV EFE.

Το σχέδιο για τη στέγαση 2022-2025 προβλέπει ένα νέο πακέτο βοήθειας που απευθύνεται στους πιο ευάλωτους, καθώς και οικονομικά κίνητρα για τους φορείς προώθησης οικονομικά προσιτών ενοικιαζομένων κατοικιών για νέους.

Το «bono joven de alquiler», ύψους 250 ευρώ μηνιαίως, απευθύνεται σε άτομα κάτω των 35 ετών που έχουν μισθό μικρότερο του δείκτη δημόσιου εισοδήματος (Iprem στα ισπανικά), ο οποίος χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για τη χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων, επιδομάτων ή του επιδόματος ανεργίας, μεταξύ άλλων. Το 2022 ο Iprem θα καθιερωθεί στην Ισπανία στα 579 ευρώ/μήνα.

Το «bono joven de alquiler» θα ωφελήσει τους νέους μεταξύ 18 και 35 ετών που κερδίζουν μισθό μικρότερο από 24.318 ευρώ ετησίως .

Για τη διευκόλυνση της εφαρμογής του σχεδίου στέγασης, το ισπανικό Υπουργείο Μεταφορών θα υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τις 17 ισπανικές περιφέρειες και θα εξαρτήσει την κρατική χρηματοδότηση από τη συγχρηματοδότηση των μέτρων από τις τελευταίες σε ορισμένα ποσοστά.

Με επιδοτήσεις έως και εκατό τοις εκατό του ενοικίου σε περιπτώσεις «ακραίας ευπάθειας», το νέο σχέδιο στέγασης ευθυγραμμίζεται με το προηγούμενο, που ξεκίνησε για την περίοδο 2013-2016, και θέτει επίσης στο επίκεντρο της στρατηγικής την προώθηση προσιτών τιμών ενοικίασης.

Αν και το νέο σχέδιο διατηρεί το ανώτατο όριο μηνιαίου ενοικίου στα 600 ευρώ (και έως 900 ευρώ), αυξάνει τις επιδοτήσεις από το 40% στο 50% του ενοικίου για οικογένειες που κερδίζουν το τριπλάσιο ή λιγότερο του Iprem, ανέφερε η EFE.

Προβλέπει επίσης ενισχύσεις για νέους κάτω των 35 ετών με εισόδημα κάτω από το τριπλάσιο, τετραπλάσιο ή πενταπλάσιο του Iprem για να νοικιάσουν ή να αγοράσουν κατοικίες σε πόλεις κάτω των 10.000 κατοίκων και ειδικά μέτρα για την αύξηση του δημόσιου αποθέματος ενοικίων με κατοικίες που παρέχονται από δημόσιους φορείς, ιδιωτικές εταιρείες και ιδιώτες.

Καθιερώνει επίσης επιδοτήσεις για τους ιδιοκτήτες που προωθούν την προσωρινή στέγαση, τα μοντέλα συγκατοίκησης, τη στέγαση μεταξύ γενεών και παρόμοια μοντέλα.

Πηγή: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα