ΑΘΗΝΑ
06:24
|
12.05.2024
Ανοιχτή ρήξη με τον γαλάζιο ευρωβουλευτή προαναγγέλλουν οι τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απανωτά είναι πλέον τα «χτυπήματα» του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, προς το εσωτερικό του κόμματός του και το Μέγαρο Μαξίμου μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter.

Σχολιάζοντας την είδηση για την παραπομπή σε δίκη «γαλάζιων» στελεχών αναφορικά με το σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-14, ο κ. Κύρτσος έγραψε: «Το μεγάλο κράτος πολλοί εμίσησαν, τους διορισμούς όμως ελάχιστοι. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τους μαζικούς διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Έτσι όμως γινόμαστε εύκολος στόχος των ”φειδωλών” της ΕΕ που ασκούν πίεση για αποτελεσματικότερη δημοσιονομική διαχείριση».


Πρόκειται για ακόμα μια αιχμηρή ανάρτηση του ευρωβουλευτή που μετά τις βολές που εξαπέλυσε χθες για «άστοχο χειρισμό στο θέμα Βαξεβάνη – Παπαδάκου», αλλά και παλιότερες αναρτήσεις του, καθώς εδώ και μήνες ασκεί δριμεία κριτική για κυβερνητικές αδυναμίες στη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, αλλά και μια μια σειρά άλλες κεντρικές πολιτικές επιλογές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν φαίνεται απίθανο ακόμα και το ενδεχόμενο μιας ανοιχτής εν τέλει ρήξης μεταξύ του ευρωβουλευτή της ΝΔ και του Μαξίμου, καθώς εκτιμάται ως σήμα προς κάθε κατεύθυνση η χθεσινή αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ότι όλοι μπορούν να καταλάβουν τις επιδιώξεις και τις προθέσεις του κ. Κύρτσου.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση δόθηκε και σήμερα το πρωί όταν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφωνίες του κ. Κύρτσου, είπε: «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχει μια καθαρή ματιά απέναντι στα γεγονότα. Εγώ ξέρω ότι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν έχεις ενστάσεις και αμφιβολίες για κάποια πράγματα τα θέτεις. Απ’ όσο γνωρίζω ο κ. Κύρτσος δεν έχει τοποθετηθεί».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: 

«Μερικές από τις θέσεις μου: Καλύτερη αντιμετώπιση COVID-19 για λιγότερους θανάτους. Βελτίωση, ηλεκτροκίνηση συγκοινωνιών. Χρήματα από ΕΜΣ για Υγεία,Παιδεία. Πράσινο ομόλογο χωρίς απολιγνιτοποίηση εξπρές. Αν αυτά φαίνονται σκοτεινά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ας μας εξηγήσει τα φωτεινά»

«Διακρίνω δίψα στο επιτελείο Μαξίμου να υποστούν πρωθυπουργός, κυβέρνηση πόλεμο φθοράς από διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων, επιτροπές Ευρ,Κοινοβουλίου. Δεν κατανοώ τις προτεραιότητες του… επιτελικού κράτους. Αναρωτιέμαι που θα είναι οι παντογνώστες όταν αρχίσουν τα δύσκολα», συνέχισε μετά από λίγο ο κ. Κύρτσος,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα