ΑΘΗΝΑ
18:07
|
25.04.2024
Ο σκιτσογράφος Zach από τις Φιλιππίνες δημοσιεύει στην ιστοσελίδα cartoonmovement.com το σκίτσο με τίτλο «Οι κερδοσκόποι της πανδημίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σκιτσογράφος Zach από τις Φιλιππίνες δημοσιεύει στην ιστοσελίδα cartoonmovement.com το σκίτσο με τίτλο «Οι κερδοσκόποι της πανδημίας» με αφορμή την έκθεση της φιλανθρωπικής και ερευνητικής μη-κυβερνητικής οργάνωση Oxfam. Μια έκθεση που διαπιστώνει ότι οι 10 πλουσιότεροι άνδρες του κόσμου έχουν υπερδιπλασιάσει τη συλλογική τους περιουσία από τον Μάρτιο του 2020.

«Φέτος, αυτό που συμβαίνει είναι εκτός κλίμακας», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της Oxfam. «Σχεδόν κάθε μέρα δημιουργείται ένας νέος δισεκατομμυριούχος κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση λόγω των λοκντάουν, της ύφεσης του διεθνούς εμπορίου και τουρισμού, και ως αποτέλεσμα αυτού, 160 εκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι έχουν εξωθηθεί στη φτώχεια». «Κάτι είναι βαθιά ελαττωματικό με το οικονομικό μας σύστημα», πρόσθεσε.

Η Oxfam δημοσιεύει κάθε χρόνο μια έκθεση για την παγκόσμια ανισότητα κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα