ΑΘΗΝΑ
03:56
|
19.04.2024
Στόχος της αγοράς είναι ο ανταγωνισμός άλλων κολοσσών στο χώρο του metaverse και των εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mε το βλέμμα στραμμένο στην επιχειρηματική εκμετάλλευση του «εικονικού» κόσμου του λεγόμενου metaverse (που θεωρείται η επόμενη γενιά του Διαδικτύου τριών διαστάσεων), η Microsoft προχώρησε σήμερα στην απόκτηση της εταιρίας Activision Blizzard  που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία δημοφιλών ηλεκτρονικών παιχνιδιών (π.χ. Call of Duty) έναντι 69 δις. δολαρίων.

Στόχος της αγοράς είναι ο ανταγωνισμός άλλων κολοσσών πληροφορικής στο χώρο του metaverse και των εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας που προωθεί μεταξύ άλλων η εταιρία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ που ήταν ως πρόσφατα γνωστή ως Facebook.

Επίσης η Microsoft συμφώνησε να καταβάλει 95 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της Activision, τιμή ύψους 45% premium σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής στις 14 Ιανουαρίου.

Η κίνηση της Microsoft επιδιώκει τη δημιουργία του δικού της εικονικού «σύμπαντος» στο metaverse, ενισχύοντας παράλληλα τις υποδομές της στην προώθηση παιχνιδιών σε κινητά τηλέφωνα καθώς σκοπεύει να ενισχύσει την gaming πλατφόρμα του Xbox καθώς η Activision είναι επίσης η δημιουργός του γνωστού παιχνιδιού για κινητά, Candy Crush.

 

Η έφοδος των οίκων μόδας στο χώρο του Μetaverse

Είναι χαρακτηριστικές οι κινήσεις που κάνουν ακόμη και μεγάλοι οίκοι μόδας στο χώρο του διαδικτύου επόμενης γενιάς, Metaverse.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η γνωστή εταιρία ενδυμάτων Ralph Lauren άνοιξε τα νέα της καταστήματα στον διαδικτυακό κόσμο του Roblox, που διαθέτει 47 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε καθημερινή βάση. Η εταιρεία γέμισε τα ψηφιακά της καταστήματα, που είναι ανοιχτά 24 ώρες, με εικονικά puffer jackets και ρετρό χειμερινά ενδύματα σε τιμές κάτω των 5 δολαρίων.

Δεν είναι η μόνη εταιρία της βιομηχανίας μόδας που διεισδύει στο λεγόμενο Metaverse. Έχουν ήδη προηγηθεί οι εταιρίες Gucci, Balenciaga οι οποίες πωλούν εικονικά ρούχα (που ελάχιστα απέχουν από τον αέρα τον κοπανιστό…) για τα οποία o αγοραστής πληρώνει με πραγματικά χρήματα.

Ώθηση σε τέτοιες εφαρμογές θεωρείται πως έδωσε και η περίοδος πανδημίας επειδή οι περιορισμοί για τη δημόσια υγεία οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στην καραντίνα και στην κοινωνική αποστασιοποίηση και στην ανάλωση χρόνου σε ένα υποτιθέμενο «εναλλακτικό σύμπαν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα